In Defensa del territori, Grans infraestructures, SOS Costa Brava

La IAEDEN-Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava,  vam redactar un manifest on es demanava la retirada del projecte d’aeròdrom per les següents raons:

  1. L’Escala té un terme municipal reduït i li queda poc espai no urbanitzat. L’aeròdrom està situat en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic que cal conservar. El projecte d’aeròdrom no és compatible amb aquests usos.
  2. L’Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes i el seu futur passa per conservar aquests espais protegits. La conservació dels espais naturals són garantia de benestar, salut, funcionalitat ecològica i futur.
  3. El projecte d’aeròdrom té unes afectacions d’elevat abast per la contaminació acústica i per l’ocupació d’espai aeri. Viladamat té un aeròdrom i es troba a 4 km de distància del projecte de l’Escala. El servei ja està garantit i no cal seguir ocupant l’Empordà de manera insostenible amb nous aeròdroms.
  4. El canvi climàtic és una realitat i les conseqüències seran molt greus. Ara toca fer projectes que minimitzin el risc i mitiguin els gasos d’efecte hivernacle.

 

Avui, dimarts 26 d’agost, hem fet entrega d’aquestes signatures a l’ajuntament de l’Escala i els hi hem demanat que les traslladin als organismes competents d’aquesta tramitació de la Generalitat de Catalunya.

0