Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Exposició sobre l’experiència i l’impacte del primer tram del gasoducte MidCat

15/02/2016 |9:00 - 26/02/2016 |14:00

MIDCAT és el nom del projecte d’un gasoducte que connecta la península ibèrica amb França i el nord d’Europa.

La tramitació d’aquest projecte es va iniciar el 2007, es va paralitzar per l’estat francès el 2010, però tot i així les obres al costat espanyol, en territori català, van començar el 2011 i van arribar fins a Hostalric. Ara aquest projecte torna estar actiu, perquè el 18 de novembre de 2015 es va aprovar com a projecte d’interès comú (PIC) a Brussel·les per la Comissió Europea. El següent tram del gasoducte passarà per a les comarques gironines, probablement seguint el corredor d’infraestructures i la MAT.

Per això volem fer circular aquesta exposició, creada per la Plataforma gasoducte Martorell-Figueres, sobre les deficiències informatives, administratives i d’execució de les obres que es van manifestar en la construcció del primer tram del gasoducte, i sobre el treball d’oposició de les entitats i la ciutadania.

No podem permetre que es repeteixi l’experiència de la MAT i del primer tram del MIDCAT i és el moment de qüestionar la necessitat del gasoducte: A banda de l’important impacte ambiental que tenen infraestructures com el MIDCAT, defensem que aquest tipus de projecte no contribueixen a la planificació d’un futur energètic viable, sostenible i socialment just.

Organitzen: Associació Naturalistes de Girona, Tanquem les Nuclears-Comarques Gironines, IAEDEN-Salvem l’Empordà, en representació de la Xarxa per la sobirania energètica (Xse)

Exposició al vestíbul del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, c/ Nou 48 de Figueres, del 15 al 28 de febrer, 9-14h, dimarts i dimecres fins a les 19h.

De l’1 al 18 de març a la facultat EPS de l’UdG.

Del 21 al 31 de març a l’Ateneu Salvador Catà, Plaça Josep Pla de Girona.

Mostra els detalls

Inici:
15/02/2016 |9:00
Finalització:
26/02/2016 |14:00
Categoria d'Esdeveniment:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
, ,

Organitzador

IAEDEN-Salvem l’Empordà – ANG – Xse
0