Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Diàlegs de sobretaula – Sopars-tertúlia sobre el nostre país

02/10/2015 |19:00 - 23:00

20 €

La Fundació Albert Tomàs i Bassols, la IAEDEN (Institució Altempordanesa per a l’Estudi i Defensa de la Natura) i la Revista Alberes s’han unit per a organitzar els «Diàlegs de sobretaula. Sopars-tertúlia sobre el nostre país», pensats amb la finalitat de reflexionar sobre temes diversos de l’Alt Empordà.

La Fundació Albert Tomàs i Bassols ha ampliat el seu camp d’acció en dos vessants. D’una banda, ha incorporat com a entitat col·laboradora la IAEDEN-Salvem l’Empordà i, de l’altra, ha establert un acord amb la revista Alberes. Del treball conjunt de les tres entitats n’ha sorgit la primera proposta en forma de sopars-tertúlia, que es programaran al llarg dels propers mesos.

L’objectiu dels convocants és organitzar un conjunt d’actes sobre els àmbits on es mouen les tres entitats, és a dir, el de la cultura, el patrimoni i el medi natural. Les tres entitats han unit els potencials per crear les sinèrgies necessàries per a la divulgació dels seus projectes, però també per a que, més enllà de l’interès formatiu de la proposta, es generi un debat enriquidor sobre els temes presentats.

Els «diàlegs» tindran com a prioritat el marc empordanès, sense que això impliqui que no es puguin tractar altres temes d’interès general, sobretot de tipus cultural, ambiental i social. Per regla general l’acte s’estructurarà a partir d’una breu exposició per part dels ponents. Després del sopar i, en el moment de les postres, s’iniciarà la conversa.

El calendari pactat estableix una trobada bimensual. De moment s’han concretat les dates i els temes dels dos primers sopars-tertúlia. El 2 d’octubre a Santa Creu de Rodes (a càrrec d’Anna M. Puig i Josep M. Gironella), amb una visita guiada al jaciment i el sopar posterior al restaurant La Tina del Port de la Selva. Cal dir que la Fundació Albert Tomàs i Bassols, a través del conveni amb la Generalitat de Catalunya, patrocina la recerca documental sobre l’antic poblat de Santa Creu de Rodes. En aquesta ocasió el sopartertúlia compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Port de la Selva.

El tema del medi natural serà el segon tema que es tractarà. Serà el 4 de desembre de 2015, a Castelló d’Empúries, i anirà a càrrec d’alguns membres de la IAEDEN. Més que centrar-se en un cas en concret i punyent –dels molts que té plantejats actualment la comarca– l’objectiu és fer una valoració general de la situació en què es troba.

Diàlegs_2_oct

Mostra els detalls

Data:
02/10/2015
Hora:
19:00 - 23:00
Cost:
20 €
Etiquetes de l'Esdeveniment:

Organitzador

Fundació Albert Tomàs i Bassols, Alberes i IAEDEN
Email:
dialegs@fundacioalbert.cat
0