Arbres singulars a protegir

Els arbres singulars són determinats exemplars d’espècies arbòries que pel seu valor monumental, històric o científic, formen part del patrimoni cultural de Catalunya, o que destaquen per les seves característiques i popularitat dins el municipi o comarca. La declaració d’un arbre/arbreda d’interès local i/o comarcal implica la prohibició de tallar-los i d’arrencar-los total o parcialment, així com danyar-los per qualsevol mitjà.

La IAEDEN ha elaborat un Inventari d’arbres singulars i d’interès no protegits de la comarca de l’Alt Empordà.  És un recull d’un total de 151 arbres en 35  municipis i 14 arbredes de la comarca de l’Alt Empordà que no estaven protegits sota cap catalogació. Alhora s’ha realitzat una campanya informativa als ajuntaments i consell comarcal on se’ls anima a aprovar una moció de protecció dels arbres singulars del seu municipi.

En aquesta web podreu fer el seguiment dels municipis que els han protegit, segons el color del seu requadre. Podeu visualitzar les fitxes descriptives clicant el municipi.

roure de can quera
suro de rabos

Un arbre és un element identificador del nostre patrimoni i de la nostra història. Pot designar llocs geogràfics i són elements presents a l’art com la fotografia, la pintura, l’arquitectura, la literatura o d’altres manifestacions. Conformen el paisatge que coneixem, són referència per a l’orientació i molts d’ells són testimonis de la història del territori.

A l’Alt Empordà tenim 12 arbres protegits que són catalogats com a arbres monumentals. Es considera aquesta protecció per aquells arbres que per les mides excepcionals, dins de la seva espècie, o per a seva edat, història o particularitat científica, són mereixedors de mesures de protecció.

Arbres monumentals a l’Alt Empordà

0