In Custòdia Agrària

El dissabte 20 de novembre va tenir lloc la Trobada anual de finques amb acords de custòdia agrària amb la IAEDEN. Feia molt de temps que no ens vèiem, perquè la pandèmia ens havia impedit reunir-nos durant el 2020, i potser per això l’assistència va ser molt bona i, per tant, la reunió va resultar molt constructiva. Vam comptar amb la presència de les finques: Joan Dalmau, Llavora, Mas Galceran, La Teulera, Parc Agroecològic i La Vinyeta, que va ser la finca que va acollir l’esdeveniment. També vam comptar amb la presència de la finca Mas Puig Arniscle, d’Agullana, amb qui durant el 2022 es treballarà per concretar un acord de custòdia i afegir-se formalment al col·lectiu.

Visita i espai de debat

La trobada va comptar amb una visita guiada per la finca del Celler La Vinyeta, de la mà d’en Josep Serra, que ens va anar desgranant les diferents parts del seu interessant projecte, que no es limita únicament a la producció de vi.

Tot seguit vam passar a fer una reunió en què vam demanar a les finques que ens expliquessin els seus projectes, les seves aportacions a la biodiversitat i vam recollir les seves idees de col·laboració. És molt important que pagesos i entitats naturalistes dialoguem, ens entenguem i ens ajudem, Va quedar ben clar que uns i altres compartim uns quants objectius, sobretot perquè sense pagesia perdem aquest paisatge de gran riquesa cultural i natural que caracteritza la nostra comarca.

Us en deixem algunes imatges:

0