In Custòdia Agrària
La jornada, organitzada pel Grup de Treball de Custòdia Agrària, va tenir lloc el passat 16 de maig a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries
A conseqüència de les pèrdues de productivitat causades per la mosca de l’olivera que s’han agreujat de manera exponencial en l’última campanya, es va realitzat una jornada que tenia com objectiu recollir experiències i aportar eines per al maneig i gestió de l’olivar ecològic, especialment enfocat a la prevenció i lluita contra la mosca.
A les 9:30h els participants es van trobar l’ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, on es va començar la jornada amb la presentació per part del sr. Jordi Salip, membre del grup de treball de custòdia agrària de la IAEDEN.
Seguidament es va començar amb una presentació, conduïda per la sra Marta Potrony, tècnica del Servei de Sanitat Vegetal a Girona, que va presentar  els assajos amb sistemes alternatius de lluita contra la mosca de l’olivera.  El cas de la Ronquinyola a Ullà.
Després d’un intens debat i posta en comú multitud d’alternatives de control de la mosca ja sigui amb, captura massiva, confusió sexual o protecció física del fruit, es va realitzar un descans.  
Un cop finalitzat l’esmorzar, sr. Xavier Fontanet, biòleg i enginyer tècnic agrícola va realitzar una xerrada sobre com afavorir la fauna auxiliar en els olivars
 
 
A la jornada es van inscriure un total de 24 persones, però l’assistència va ser de 32 participants, tots ells productors d’olives però amb una diversitat respecta la superfície conreada i el mètode de cultiu utilitzat.
La jornada, va ser organitzada pel del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya

 

0