Cultivant biodiversitat: recuperem els prats de dall

Cultivant biodiversitat és un projecte del grup de Custòdia Agrària de la IAEDEN-Salvem l’Empordà que treballa junts amb pagesos de  l’Albera per fer les explotacions agroramaderes compatible amb la conservació del patrimoni natural del territori. El projecte va començar amb la recuperació d’unes basses temporànies a la Gutina, uns hàbitats d’interès comunitari prioritaris i reconeguts per la seva elevada biodiversitat i la seva singularitat florística.

Aquest any 2017 el projecte continua amb la recuperació de prats de dall a Cantallops, Capmany i Sant Climent Sescebes. Els prats de dall són hàbitats semi-naturals, també d’interès per la Unió Europea per la seva elevada riquesa florística i fauna associada. A diferència d’habitats naturals, en els prats de dall els pagesos han d’intervenir per garantir la conservació de la diversitat de flora però la manca de relleu generacional en el món agrari o, en alguns casos, la sobre-pastura, també estan provocant la pèrdua d’aquests habitats excepcionals.

El grup de Custòdia Agrària sovint organitza activitats on tothom pot conèixer els tresors d’aquests habitats i col·laborar en les tasques de recuperació: les anunciem en l’agenda i també les podeu trobar, amb altres notícies del projecte, al blog de Custòdia Agrària.