In Carreteres, Defensa del territori

Aquest matí hem realitzat una acció reivindicativa i simbòlica a la carretera dels Tres Ponts (GI-V-6102) per mostrar el nostre rebuig total al projecte de “condicionament” que està tramitant la Diputació de Girona.

L’acció ha consistit en escenificar l’ampliació que es vol executar als tres ponts de la carretera, tots tres en mig de la Reserva Integral dels Estanys, espai protegit per a la màxima figura de protecció, en teoria. El grup d’acció directe, i més de vint simpatitzants que s’han volgut afegir a l’acte, han estès cintes amb globus per demostrar l’amplada actual de la carretera i la que es pretén donar en el futur. També hem desplegat una pancarta amb el lema “Diputació: – ampliacions + conservació”. L’acte ha demostrat l’afectació i l’impacte que tindran les obres d’execució i la nova amplada, per exemple, sobre la vegetació i els tamarius que ara voregen la carretera.

Insistim que aquest projecte no es justificable perquè contradiu la protecció i conservació que el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà està donant en aquest espai: tot “condicionament” comporta un augment de trànsit (de freqüentació de l’espai) i a més velocitat (més atropellaments de fauna). Tot el contrari del que representa una reserva integral. Proposem a la Diputació que reconsideri el projecte i que millori tan sols la capa asfàltica i la senyalització de la carretera dels Tres Ponts.

La recollida de signatures que vàrem iniciar la setmana passada ja ha arribat a més de 1.000 signatures, fet que demostra la indignació de la gent del territori. Indignació també per a la despesa de diner públic que es continua destinant a aquest tipus de projecte quan en la situació econòmica actual s’hauria d’apostar per més finançament en els àmbits socials.

acció tres ponts 28agost2015 acció tres ponts 28agost2015-2

0