In Defensa del territori

Aquests terrenys estan situats per sobre dels horts de la Fantasia i preveien la construcció de tres blocs d’edificis de 3 plantes i 15 cases aïllades.

El 2019, juntament amb la Plataforma Salvem Palau-Saverdera, es va fer una campanya per instar a l’ajuntament a revisar el POUM de Palau-Saverdera i desclassificar el sector SUD-3 atesa la manca de necessitat dels habitatges previstos, la visibilitat que tindria la urbanització, la seva ubicació en plena Serra de Verdera que fa de connector entre els parcs naturals del Cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà, els pendents de més del 20% al sector i també la seva importància com a sòl agrícola.

Després de tres anys de lluita i gràcies al fet que l’Ajuntament ha entomat la petició popular de desclassificació, el passat 27 d’abril la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va donar el seu vistiplau. Aquesta decisió s’ha basat en les directrius marcades pel Pla Director de la Serra de Rodes i el Pla Territorial de les Comarques Gironines, l’estancament de la població al municipi, raons de caràcter paisatgístic i la iniciativa popular que va donar peu a tot el procediment.

Gràcies a totes les persones que han aconseguit aquesta fita! Un pam menys de ciment al territori!

0