In Defensa del territori

En el cas de la zona industrial de Roses, l’Associació Naturalistes de Girona (ANG) i la IAEDEN-Salvem l’Empordà celebrem guanyar altra vegada davant del Tribunal Suprem i esperem que, després de més de deu anys i diversos litigis, les administracions reaccionin i apostin per a la restauració parcial de l’espai. També celebrem l’anul·lació del POUM vigent de Roses, gràcies al contenciós administratiu interposat i guanyat per un grup de veïns del municipi, amb la qual queden invalidats tots els arguments del consistori per mantenir i desenvolupar el polígon.

Abans de Nadal hem rebut la comunicació que el Tribunal Suprem ha estimat el nostre darrer recurs i ha resolt que la simple publicació de la sentència -que havia anul·lat el Pla Parcial i la reclassificació del sòl del polígon el 2011- no és suficient i ha ordenat al Tribunal Superio de Justícia de Catalunya de pronunciar-se sobre l’incident d’impossibilitat legal o material de complir la sentència, i, cas d’entendre que era impossible executar-la, donar lloc a una indemnització en aplicació de l’article 105.2 de la Llei de la jurisdicció. El Tribunal Suprem condemna al TSJC també a pronunciar-se expressament sobre les nostres peticions pel que fa a l’execució parcial i les compensacions substitutòries i reconeix que se’ns ha generat un resultat d’indefensió.

Amb aquesta nova sentència i amb l’anul·lació del planejament urbanístic vigent, confiem que la Generalitat, Incasòl i l’Ajuntament de Roses desisteixin de la promoció immobiliària de les parcel·les d’aquest polígon i reconeguin finalment la importància ambiental de la zona i procedeixin a la restauració de la part que encara no està edificada. Llegeix el comunicat sobre la nova victòria i la cronologia completa del cas en un altre comunicat del març de 2015.

0