Actualment el Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà es troba ubicat al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. La seva funció principal és rehabilitar i alliberar, en les millors condicions possibles, els exemplars de les espècies de la fauna autòctona protegides de les comarques gironines.

A l’estiu del 2013 i degut a les retallades de la Generalitat de Catalunya decideix tancar el centre de fauna. La IAEDEN, que havia estat la creadora del Centre a l’any 1984, fa una campanya amb molt de ressò social i aconsegueix que el Centre es mantingui obert. Fins a finals del 2015 es va mantenir gràcies a un conveni de col•laboració entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i la IAEDEN.

A l’any 2016, de nou, els treballadors tornen a treballar per la Generalitat de Catalunya; per tant, hem recuperat les condicions d’abans del tancament. A més a més, s’ha traslladat en una nova ubicació per millorar les condicions laborals i el benestar dels propis animals. El Centre de Fauna actual es troba ubicat a l’edifici de Sanitat Vegetal, prop del Cortalet. Al 2016 es van finalitzar les obres de la primera fase (amb l’empenta de la IAEDEN cercant finançament) i amb l’ajut econòmic de l’Associació de Càmpings de Sant Pere Pescador, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya. Està previst que al 2017 la Generalitat de Catalunya faci les obres de la segona fase.

Un projecte acabat amb èxit que ha pogut trampejar la crisi i aconseguir, no tan sols el manteniment del Centre de Fauna, sinó també un nou equipament.

Visita virtual 360º

Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà
0