In Custòdia Agrària

El proper dissabte dia 27 d’octubre es realitzarà la I Jornada de la Dona Pagesa a l’Alt Empordà  a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries per commemorar el dia de la dona pagesa que és el 15 d’aquest mes.
 
La jornada s’engloba en el marc de la campanya “Un paisatge que alimenta” que du a terme el GOB Menorca amb col·laboració de IAEDEN,  i cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i pel FEADER. Aquest projecte que té com a objectiu la col·laboració i promoció de les finques compromeses amb el paisatge empordanès i que desenvolupen una activitat agrària ambientalment sostenible.
 
L’acte consistirà en una ponència de la formatgera Mercè Lagrava de la formatgeria el Serrat Gros a Ossera (Alt Urgell) que elaboren formatges de llet de cabra que ells mateixos pasturen. Els seus formatges són de gran qualitat, han guanyat diversos premis com la medalla d’Or, l’any 2010 al concurs World Cheese Awards pel formatge “ Lo pebrat d’Ossera”.
 
Seguidament es realitzarà una taula rodona per debatre les Dificultats i potencialitats de la dona al camp.  Aquest acte vol ser un espai de trobada per a fomentar l’intercanvi d’experiències i el diàleg per a reflexionar sobre el paper de la dona al sector agrari.
 
En acabar la jornada es podran degustar productes de les finques de custòdia agrària.
 
L’acte és gratuït però demanem a totes les participants que s’inscriguin enviant un correu a agroterritori@iaeden.cat o al 972670531.

0