In Custòdia Agrària


El passat divendres 29 de novembre vam celebrar la segona trobada anual de productors de les finques amb acord de custòdia agrària i tota aquella gent vinculada el projecte a l’ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, on hi van participar unes 25 persones.

Durant l’acte es va presentar un resum de les actuacions realitzades i finançades pel projecte de custòdia agrària durant l’any 2013 i es van presentar les línies de treball del proper any. Vam poder veure un recull de fotografies de les signatures d’acords, les jornades de voluntariat, les excursions a les finques, visites, seminaris…. A més, es van repartir a cada finca un cartellet amb el logotip del projecte per a penjar al punt de venta de l’explotació. I l’acte va acabar amb un pica-pica de productes de custòdia de les finques en custòdia.

 

Totes aquestes activitats s’han organitzat en el marc del projecte Cultivant Sinergies, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i FEADER i amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

 

Des de l’inici, a mitjans 2011 ja s’han signat 13 acords de custòdia amb finques de la comarca, des de vàries hortes ecològiques, finques ramaderes, vitivinícoles o productores d’oli. Totes elles sumen un total de 2595 ha que promocionen les bones pràctiques ambientals i fomenten la conservació del paisatge empordanès.
 
 
0