In Defensa del territori, La Muga

El nou Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya no estableix un cabal mínim per a la Muga. La IAEDEN-Salvem l’Empordà se suma a les crítiques de les entitats ecologistes agrupades en la plataforma Aigua és Vida i denuncia que deixar assecar la Muga posar en perill el riu, els seus habitats naturals, la qualitat de l’aigua i així també el benestar a la comarca.

L’Agència Catalana de l’Aigua del Departament de Territori i Sostenibilitat està tramitant aquest Pla que ara està a exposició pública. És l’instrument més important per a la gestió de l’aigua i hauria de complir la Directiva Marc de l’Aigua que obliga els estats membres de la Unió Europea a vetllar pel bon estat ecològic de les masses d’aigua. Entre molts altres aspectes, en aquest pla s’indiquen els anomenats cabals de manteniment o ecològics, que són aquells cabals mínims que ha de portar el riu per garantir una bona estructura i funcionament.

Una de les mancances més importants del Pla és que no defineix cap cabal mínim pel riu Muga: des de Pont de Molins fins a la desembocadura “no s’implanten cabals de manteniment durant el cicle 2016-2021”. Reclamem que la Generalitat de Catalunya defineixi un cabal mínim per la Muga i es prengui seriosament la gestió sostenible de l’aigua, com a política de conservació bàsica dels recursos més elementals del país.

Iniciem la campanya #magradalamuga a través de les xarxes socials, animant a tothom d’expressar la seva preocupació per a un riu viu, penjant fotografies de la Muga.

#magradalamuga2

0