In Carreteres, Defensa del territori

Segons declaracions del conseller Santi Vila, la Diputació de Girona no podrà desenvolupar el projecte de “condicionament” de la carretera dels Tres Ponts, carretera comarcal que va de Castelló d’Empúries a Palau-saverdera, pel greu impacte que tindria sobre el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

La Ponència Ambiental de la Generalitat de Catalunya així confirma les nostres consideracions que vam presentar a les consultes en el tràmit d’avaluació d’impacte ambiental, que el projecte representaria

  • un augment del trànsit rodat i, per tant, més afluència de cotxes i a més velocitat,
  • un augment de la pressió humana en el Parc i a la Reserva Integral (de màxima protecció),
  • un augment en els atropellaments de fauna.

Valorem positivament que així la Diputació ja no podrà seguir amb la tramitació del projecte i l’haurà de reconsiderar. Esperem, que tinguin en compte les nostres propostes de només millorar la capa asfàltica i la senyalització d’aquesta carretera, advertint els conductors que estan travessant un espai protegit.

En el Comunicat crta PNAE tres ponts agost2015 també reclamàvem que els diners que la Diputació destina a aquest tipus de projectes de millora de carreteres secundàries, es destinin a projectes socials i ambientals que són més urgents. Esperem, doncs, que sigui així.

Altra vegada es demostra que la mobilització ciutadana és essencial en la defensa del territori! Moltes gràcies a totes les persones que ens han donat suport en aquesta campanya!

0