NO A LA URBANITZACIÓ DE LA PINEDA DE LA FARELLA

L’Ajuntament de Llançà ha aprovat inicialment el Pla de Millora Urbana (PMU) del sector de La Farella, l’última pineda arran de mar que queda al casc urbà de la vila. Actualment en aquesta illa de bosc rodejada de xalets hi ha dues cases que el consistori ha proposat catalogar com a Be Cultural d’Interès Local (BCIL). Aquesta catalogació encara està en tràmit atès que s’ han presentat al·legacions.

Amb el PMU es proposa que a la pineda d’1,5 hectàrees es construeixin 4 blocs de pisos de fins a dos plantes d’alçada (9,6 metres) i 63 habitatges, 3 habitatges unifamiliars (dos dels quals són els proposats com a BCIL) i un hotel a primera línia de mar amb un superfície construïda de 1144m2 i fins a 9,6m d’alçada. Aquestes construccions a part de suposar la tala de bona part de la pineda actual també acabaran de consolidar el continu urbà del municipi i generaran una pantalla constructiva al que avui és la única platja de Llançà amb una pineda al darrere, fet característic que fa que molta gent li tingui un especial estima.

La IAEDEN considera que la proposta és contrària al dret urbanístic ja que no compleix el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), que data del 2002 però realment és una còpia quasi sencera del redactat l’any 1982. Tant la legislació actual com reiterades peticions per part d’urbanisme han instat al consistori a actualitzar el seu PGOU per adaptar-se a la nova normativa i fer una gestió actualitzada del seu territori, seguint la línia marcada per la legislació actual de desenvolupament sostenible. Malgrat aquest fet constatat, l’Ajuntament duu quasi 40 anys sense posar al dia el seu planejament i això fa que des del consistori es busquin mesures contraries al dret urbanístic per gestionar els seus sòls, fent propostes més del segle passat que no d’aquest, projectant la urbanització de l’última pineda a primera línia de mar del municipi, en comptes d’apostar per la seva conservació i posada en valor.

concentracio-la-farella

Comparteix

Ajuda’ns a fer difusió i aconseguir el màxim suport possible, compartint via xarxes socials, missatgeria instantània o de viva veu.

Preservem la Farella, salvem les últimes pinedes de la Costa Brava.

Signa!

Demanem que l’Ajuntament de Llançà faci els deures i actualitzi el seu PGOU, apostant per una gestió sostenible del seu municipi com marca la legislació actual i per la conservació de al pineda de La Farella com a últim retall de bosc a primera línia de mar, preservant així els seus valors naturals i culturals.

0