In Activitats

XXI Premi Albert Compte a treballs de recerca d’humanitats i ciències socials

XXXII Premi Josep M. Álvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura

I Premi Fàtima Bosch a treballs de recerca de ciències

Des de fa uns anys, l’organització dels PREMIS JUVENILS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT es convoca de forma conjunta entre l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) i la Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i l’Estudi de la Natura (IAEDEN). Aquest any s’afegeix a la convocatòria el Premi Fàtima Bosch, organitzat per l’Associació Catalana per a la divulgació Científica (ACDIC)

Les diferents institucions que organitzen aquests premis pretenen posar de relleu i homenatjar la figura d’uns professors, molt vinculats a la ciutat de Figueres, que, des dels seus respectius camps, mereixen un reconeixement per la seva tasca docent entre els joves. Amb el premi a la Dra. Bosch, l’ACDIC també vol retre homenatge a totes les professores de secundària que, a causa del seu gènere, no van poder exercir la docència a l’Alt Empordà fins l’any 1932.

Podran concórrer a aquests premis els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat durant el curs 2021-2022.

Els treballs presentats al Premi Albert Compte tindran una temàtica relacionada amb la Geografia, la Història i l’Art, i, de manera general, sobre les ciències socials, de l’àmbit empordanès.

Els treballs presentats al Premi Josep Maria Álvarez han de tractar temes relacionats amb la natura i el medi ambient de l’Empordà o de qualsevol altre indret del planeta. Es valorarà l’aportació de l’alumne per millorar l’estat ambiental del nostre planeta en qualsevol dels seus àmbits: conservació del patrimoni natural (espècies i hàbitats), gestió dels residus, gestió de l’aigua, consum responsable, agricultura ecològica, mobilitat sostenible, energies renovables, arquitectura bioclimàtica, decreixement econòmic, etc.

Els treballs presentats al Premi Fàtima Bosch tindran una temàtica relacionada amb les Ciències, entre aquestes la Química, la Física i la Biologia, d’acord amb els continguts curriculars que es deneixen a Batxillerat. Es valorarà l’originalitat d’enfoc.

Data límit enviament dels treballs: 18 de març de 2022.

MÉS INFORMACIÓ (bases dels premis)

 

0