In Arbres singulars, Projectes

La IAEDEN-Salvem l’Empordà ha elaborat aquest 2015 un catàleg d’arbres singulars de l’Alt Empordà que ha fet arribar a les administracions locals perquè els declarin d’interès local. Dos de trenta-cinc ajuntaments ja han seguit la proposta.

Els arbres singulars són determinats exemplars d’espècies arbòries que pel seu valor monumental, històric o científic, formen part del patrimoni cultural de Catalunya, o que destaquen per les seves característiques i popularitat dins el municipi o comarca. La declaració d’un arbre/arbreda d’interès local i/o comarcal implica la prohibició de tallar-los i d’arrencar-los total o parcialment, així com danyar-los per qualsevol mitjà. I la seva declaració és per part de l’Administració pública competent.

Actualment a la comarca de l’Alt Empordà existeixen alguns arbres protegits (32 en planejaments municipals i 11 com arbres monumentals per la Generalitat), però tot i això, s’han detectat una gran quantitat d’arbres d’interès “no protegits”.

Per aquesta raó, la IAEDEN-Salvem l’Empordà durant aquest 2015 ha elaborat un Inventari d’arbres singulars i d’interès no protegits de la comarca de l’Alt Empordà que recull un total de 151 arbres en 35 municipis i 14 arbredes de la comarca de l’Alt Empordà que no estan protegits sota cap catalogació. Per a tots aquests exemplars se n’ha elaborat una fitxa informativa que han enviat als ajuntaments i al consell comarcal, animant-los a aprovar una moció de protecció dels arbres singulars del seu municipi. Trobeu totes les fitxes i informació sobre la metodologia en aquesta pàgina.

Com a bona noticia cal destacar que arrel d’aquesta campanya informativa sobre l’inventari elaborat, els ajuntaments de Cantallops i La Jonquera ja han aprovat unes mocions que cataloguen els arbres proposats d’interès local.

La IAEDEN-Salvem l’Empordà demana a tots els ajuntaments i al Consell Comarcal a seguir aquest exemple i protegir els arbres identificats en aquest inventari.

< El plàtan del Mas Flequer de Cantallops i > el faig de la pedra a la Jonquera.

platan cantallops                                           faig de la pedra la jonquera

0