In Aigua dolça, Projectes

El dissabte passat, vam poder observar una llúdriga als estanyols del mas Margall, durant el matí de voluntariat ambiental. Tot un regal pels voluntaris que van venir a ajudar-nos amb el manteniment d’aquest espai que custodiem.

La custòdia dels estanyols del mas Margal comporta feina, però veure quanta vida ha tornat en aquest espai, recompensa l’esforç. A llarg del matí vam observar molts animals com podeu veure en el blog de la Paula de Schneemaeker que ens ha deixat la foto de la llúdriga. Però també vam fer feina: vam tornar a instal·lar bé la plataforma flotant i troncs d’arbres que ajuden a les tortugues de rierol amb la necessària insolació, vam netejar els aiguats i vam arrencar tot el Senecis del Cap (una planta invasora que les vaques no mengen i, per tant, pot envair els prats de pastura) que vam trobar. La recompensa programada per a la feina feta va ser l’alliberament de dos mussols recuperats pel Centre de Fauna dels Aiguamolls. La recompensa sorpresa va ser veure una llúdriga nedant i fent voltes davant dels nostres ulls, a l’estany de ponent.

manteniment mas Margall IAEDEN 1 manteniment mas Margall IAEDEN 2 manteniment mas Margall IAEDEN 3 manteniment mas Margall IAEDEN 4 manteniment mas Margall IAEDEN 5

lludriga mas margall paula de schneemaeker IAEDEN

0