In Custòdia Agrària

Després de dos anys sense veure’ns per motiu de les restriccions que ens va imposar la pandèmia de COVID19, el passat dissabte 21 de maig vam realitzar la trobada de prats de dall. La sala es va omplir amb l’assistència d’alguns dels propietaris i també de persones interessades pel projecte de protecció i recuperació dels prats de dall.

Durant la primera part de la reunió vam posar al dia els assistents de l’estat del projecte: les accions realitzades des de la darrera trobada, que a part dels dalls i els seguiments florístics, van destacar pel treball de millora i recuperació dels anomenats Prats dels Estanys, també coneguts com Estany Garriga, Prat Llarg, entre d’altres. De cara al bienni 2022-2023, es van explicar les línies de treball, destacant la recuperació de l’Estany Rodó (o Estany de la Verneda), que ha estat recentment descobert i té un elevat interès. També seran novetats el treball de coneixement d’alguns grups d’artròpodes associats als prats de dall, començant pel grup de les papallones nocturnes. El botànic Joan Font va exposar el seu treball d’avaluació de l’estat de conservació i treballs de recuperació realitzats als prats de dall de l’Albera. El podeu consultar aquí. Les accions realitzades i les que es volen fer han comptat amb l’ajut econòmic de la Diputació de Girona.

La segona part de la trobada va ser una xerrada interessantíssima sobre papallones nocturnes, a càrrec de l’especialista suís establert a l’Empordà Maxime Pastore. La seva exposició va apropar els assistents a un món força desconegut i va servir, per a alguns, com a introducció a l’activitat de descoberta d’aquesta fauna que s’havia programat el mateix dia a Cantallops. En Maxime Pastore, juntament amb l’Enric Capalleras, estan realitzant una prospecció a la zona de l’Albera, i inclouran els prats de dall de forma específica per tal d’identificar les espècies associades a aquest hàbitat que treballem per protegir.

0