QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Facebook
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Twitter
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
NOTÍCIES del 2011 (de juliol a desembre)
14/12/2011
Vídeo: Un paisatge que alimenta

Aquí tenim el vídeo explicatiu del projecte de custòdia agrària a Menorca i l'Alt Empordà que treballem conjuntament GOB Menorca i IAEDEN sota el lema UN PAISATGE QUE ALIMENTA. Per a més informació ens podeu trobar a http://agroterritori-iaeden.blogspot.com i agroterritori(arrova)iaeden.cat

05/12/2011
Els Remena-rocs, el grup d’esplai de la IAEDEN, fan de voluntaris al Parc Natural dels Aiguamolls

El passat cap de setmana 3 i 4 de desembre el grup d’esplai de la IAEDEN, els Remena-rocs, van fer de voluntaris al Parc Natural dels Aiguamolls dins la programació del Festival de les Aus. Els Remena-rocs van ajudar als visitants a gaudir de l’Hort dels Sentits. La premsa ha explicat l’activitat, si la llegiu hi trobareu més detalls de la jornada.

27/11/2011
Material de la Jornada tècnica sobre energies renovables

La jornada tècnica sobre energies renovables i estalvi i eficiència en l'àmbit local que es va fer aquest divendres 25 de novembre a la biblioteca de Figueres, hi van assistir un bon nombre de participants. La jornada pretenia ser un recull d'experiències i bones pràctiques realitzades en àmbit local sobre microgeneració a partir d'energies renovables, així com també d'estalvi i eficiència energètica. Aquesta jornada es troba emmarcada en la campanya “ENERGIA: de l'ecopoble a l'ecocomarca” iniciada per IAEDEN l'any 2009 i finançada per la Diputació de Girona i l'Obra Social de la Caixa.

A l'apartat del "Grup d'energia de la IAEDEN" trobareu el programa de la jornada, i les presentacions fetes.

16/11/2011
Posicionament sobre la implantació d'energies renovables a l'Alt Empordà

Les entitats empordaneses que, a nivell local i comarcal, hem incidit en el debat eòlic fins ara, hem consensuat un document que exposa les bases i els criteris concrets que considerem imprescindibles per a la implantació d'energies renovables. Aquest és el nostre full de ruta: comunicat, document.

12/11/2011
Divendres 25 novembre. Jornada tècnica sobre energies renovables i estalvi i eficiència energètica

Us informem de la jornada tècnica sobre energies renovables i estalvi i eficiència energètica en l'àmbit local que tindrà lloc el 25 de novembre vinent a la biblioteca Fages de Climent de Figueres. La jornada tècnica està emmarcada dins el projecte "Energia: de l'ecopoble a l'ecocomarca" que vam iniciar IAEDEN l'any 2010 i és un recull d'experiències i d'alternatives reals per un canvi de model energètic, just, net, descentralitzat i innocu. Us hi esperem! + info: programa i incripcions pdf

07/11/2011
Mapa de l'Albera per Jaume Geli

El guarda del Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, en Jaume Geli, ens ha fet l'honor de deixar-nos escanejar i penjar un mapa-taula d'orientació que ha elaborat ell amb els topònims dels principals cims i punts de carena del Massís de l'Albera.

25/10/2011
Les gràcies d'en Vila

Respecte a la notícia que l'Ajuntament de Figueres està estudiant finançar la ronda nord amb peatges, ha inspirat un poeta que tenim entre nosaltres, us fem arribar aquestes "reflexions":

LES GRÀCIES D'EN VILA

Diuen que és molt saludable

poder riure's d'un mateix.

Els figuerencs podem fer-ho

molt sovint i amb escreix.

Llegir poema sencer:

06/10/2011
Butlletí i activitats de tardor de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 143 de la IAEDEN, que és el d'aquesta tardor 2011. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona tardor a tothom!

29/09/2011
Sol.licitem la declaració del Nucli de La Vall de Santa Creu com a: Bé Cultural d'Interès Local (BCIL)

Avui, 29 de setembre 2001, IAEDEN-Salvem l'Empordà ha entrat un informe al Consell Comarcal de l'Alt Empordà perquè tramiti l'expedient d'incoació de la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) del nucli de la Vall de Santa Creu, municipi de Port de la Selva. L'informe exposa els valors paisatgístics, arquitectònics, urbanístics, històrics, etnològics i culturals d’aquest nucli rural, el conjunt dels quals fa que La Vall de Santa Creu mereixi ser catalogada com a BCIL, amb la corresponent inclusió al Catàleg del Patrimoni Cultural Català...

22/09/2011
8 d'octubre. Des de l'Empordà: En revolta. Alternatives des de la crisi.

Des d'aquesta web volem ajudar a difondre aquesta jornada que s'ha organitzat per donar resposta a la crisi. L’Alt Empordà és una comarca devastada per la crisi. Hi ha molta gent sense feina i les retallades de les prestacions socials faran la vida encara més difícil. Pensem que molta gent té necessitat de saber què està passant i perquè. Necessitat també de parlar de què s’ha de fer per canviar aquesta situació. Jornada: dissabte 8 d'octubre

22/09/2011
Projecte de custòdia agrària a l'Empordà

La IAEDEN inicia un projecte de custòdia agrària a l’Empordà. Després d’un any i mig de treball organitzant tallers, xerrades i mantenint converses amb pagesos de la comarca, des de la IAEDEN hem establert un acord de col.laboració amb el GOB Menorca (Grup Ornitològic Balear) que ens permetrà aprofitar la seva experiència en custòdia agrària i engegar un projecte a la comarca. Notícia a TV3 (minut 4:50)

30/08/2011
Agressions als Aiguamolls de l’Empordà!

Aquest estiu des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà hem denunciat dos agressions importants que està patint el Parc Natural dels Aiguamolls del'Empordà. Fa mesos que una activitat ramadera de búfales s'està desenvolupant dins d'espais d'alt valor ecològic i protegits del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Per altre banda, la Diputació de Girona està planificant ampliar de manera desmesurada una carretera que va de Palau-saverdera a la carretera de Roses (C-260) i que travessa el Parc vorejant la Reserva Natural Integral dels Estanys.
Llegiu comunicats: Búfales Carretera

08/08/2011
Èxit dels campaments de natura 2011 dels Remena-rocs!

La setmana passada es van realitzar amb molt d'èxit els campaments d'estiu dels Remena-rocs, el grup d'esplai de la IAEDEN. Durant una setmana els i les participants (i les monitores) s'ho van passar d'allò més bé fent un munt d'activitats: excursions per conèixer el Cap de Creus, tallers d’invertebrats, de dibuix, caiac,... fins i tot van fer un audiovisual de la història de la Flabellina, un nudibranqui del Cap de Creus! Mireu-lo: vídeo. Més info dels Remena-rocs:

02/08/2011
Avui ha tornat a sortir el Sol!!!

Doncs sí!! companys i companyes, aquest matí, el Sol ha tornat a sortir. Els rajos que han passat per damunt les Illes Medes i el Montgrí han il.luminat tota la plana empordanesa despertant les flors dels seus prats, i aquestes, han decidit començar un nou dia, una altre vegada, sense mandres, sense aturador, per seguir defensant aquest territori. Per una vegada, en Quimi Portet s’equivoca, aquí i ara, encara queden homes i dones del cap dret.

02/08/2011
Ens ha arribat un correu electrònic dels advocats de Fricafor SL demanant...

Ens ha arribat un correu electrònic dels advocats de Fricafor SL demanant que rectifiquem la nostra notícia respecte l'escorxador de Vilafant. Adjuntem al final d'aquesta notícia aquesta carta. Però abans ens agradaria aclarir que la Iaeden disposa d'informació que corrobora que Fricafor no té tots els permisos que se li requereixen per realitzar l'activitat. FRICAFOR va tramitar la llicència ambiental a l'any 2004 per l'ampliació de l'activitat. La Generalitat va informar favorablement del conjunt de les activitats, encara que va condicionar el seu informe a un seguit de mesures correctores. Es va demanar realitzar un control inicial de caràcter mediambiental que garanteixi l'adequació de les instal.lacions i de l'activitat als requeriments legals aplicables. A l'any 2007, 2009 i 2010 el control ambiental corresponent no s'aconsegueix per incompliment d'algun dels requisits ambientals. Això va comportar, fins i tot, la imposició de dues multes per part de la Generalitat per manca de realització del control ambiental. El darrer document que disposem és un requeriment de l'ajuntament de Vilafant de març del 2011 perquè Fricafor sol.liciti una nova llicència ambiental acompanyada d'un projecte tècnic. És per aquesta raó que considerem que no és gens agosarat demanar mesures cautelars per aturar temporalment l'activitat fins que no s'obtinguin d'una vegada per totes els permisos d'obligat compliment per a qualsevol activitat i, evidentment, totes les garanties que exigeix la normativa ambiental corresponent. Podeu llegir la carta dels advocats de Fricafor aquí

29/07/2011
L'escorxador de Fricafor SL a Vilafant: una història molt llarga

Uns veïns del barri de les Forques de Vilafant ens han fet arribar les seves queixes en relació amb l’activitat de l’escorxador Fricafor SL, les condicions en que es porta a terme aquesta activitat i les molèsties reiterades que ocasiona i que poden afectar els drets a la intimitat i a la inviolabilitat del domicili. No és habitual que ens ocupem d’aquest tipus de queixes, però la situació, que, a més, perdura des de fa molts anys, creiem que resulta extraordinària i greu. Adjuntem la carta que la nostra entitat va enviar a l'Ajuntament de Vilafant. Annexos: 1, 2 i 3.

22/07/2011
Dimissió de la Directora General Polítiques Ambientals‏!!

Davant el fet que la Generalitat segueix el tràmit parlamentari dels avantprojectes de llei òmnibus que segueix amb la pretensió d'excloure el nucli de la Vall de Sant Creu del Parc Natural del Cap de Creus: Demanem la dimissió o cessió de la Directora General de Polítiques Ambientals de la Generalitat per les seves declaracions reiterades quemanifesten que no sap gestionar un parc natural sense haver de modificarla seva llei. Comunicat:

21/07/2011
CAMPAMENTS d’estiu de natura de la IAEDEN al Cap de Creus

Aquest any la IAEDEN organitza uns campaments d’estiu a Selva de Mar, dins del parc natural de Cap de Creus, del dissabte 30 de juliol al dissabte 6 d’agost. El campament té places limitades (15 participants) i està dirigit a joves d’entre 11 i 15 anys. El preu del campament serà de 180 € per a cobrir despeses, menjar i material.

ENCARA QUEDEN PLACES!! Si vols venir cal que enviis la fitxa d’inscripció a l'email: esplai(arrova)iaeden.cat abans del dilluns 25 de juliol. Les inscripcions aniran per rigorós ordre de rebuda de la fitxa d’inscripció. Per qualsevol dubte o aclariment dirigiu-vos a: esplai(arrova)iaeden.cat

18/07/2011
Oferta de feina del GOB Menorca sobre custòdia agrària a l'Alt Empordà i l'illa de Menorca

El GOB Menorca busca una persona per tal d’incorporar-se de forma immediata a un projecte titulat: “Cultivant sinergies. Revalorització agrària al prelitoral mediterrani” de custòdia agrària a l'Alt Empordà i a l'illa de Menorca. Més info:

07/07/2011
Butlletí i activitats d'estiu de la IAEDEN

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 142 de la IAEDEN, que és el d'aquest estiu 2011. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bon estiu a tothom!

03/07/2011
Èxit de la jornada en defensa de la Vall de Santa Creu!

Aquest diumenge unes dues-centes persones han participat, en diferents moments del dia, en els actes reivindicatius en defensa de la Vall de Santa Creu: acció directa, sortida per conèixer l’entorn, animació infantil i dinar popular. El matí ha començat amb una divertida i il.lustrativa acció directa. Membres de Salvem l’Empordà vestits amb granota blanca (am el lema “Ni un pam de net” a l’esquena) i un casc d’obra, han clavat el gran marc d’un quadre enquadrant el veïnat de la Vall amb el seu paisatge de fons... Fotos: 1,2,3,4

 
Coneix Can Met
Oficina tècnica
Galeria d'imatges