QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
 
AGENDA

En aquesta Agenda hi podràs trobar totes les activitats de la IAEDEN així com aquelles, d'altres entitats, que es realitzin a Can Met.

Diumenge 18 de maig. Vine a conèixer les vinyes de Can Torres i col.labora amb el manteniment de la fauna silvestre

Ja repetides vegades hem visitat les vinyes i el celler de Can Torres a Vilartolí. Aquesta vegada, muntarem una matinal de col.laboració. Anirem a recuperar i instal.lar abeuradors a la finca de Can Torres, per a l’aprofitament de les vaques que fan hivernada a la finca, com també per als ocells i amfibis de la zona. I gaudirem tots plegats de les explicacions de la Barbara i en Joan Carles (gestora i propietari de la finca) i d’un esmorzar en plena natura.

Hora i lloc de trobada: a les 9.30 h del matí a la plaça de Sant Climent Sescebes (al costat de la carretera)
Inscripcions: gratuït, però cal apuntar-s’hi trucant al telèfon 972 670 531 (matins) o via correu a agroterritori@iaeden.cat.

Organitza: AEDEN-Salvem l’Empordà i GOB Menorca.

Diumenge, 25 de maig. Visita al celler la Vinyeta de Mollet de Peralada

Des del projecte de Custòdia Agrària s’organitzen visites per conèixer les finques amb acord de custòdia. En aquest cas, farem una visita a les vinyes i els olivars del celler LaVinyeta deMollet de Peralada de la mà dels seus propietaris, en Josep i la Marta, que ens explicaran el projecte que ells mateixos han engegat a la Vinyeta. I podrem acabar la visita amb un petit tast dels seus vins.
Hora i lloc de trobada: a les 10 h del matí al celler laVinyeta de Mollet de Peralada. Preu i inscripcions: gratuït per als socis de la IAEDEN iAmics de Salvem l’Empordà i 7,50 per als no socis. Places limitades. Inscripcions al 972 670 531 (matins) o agroterritori@iaeden.cat.
Organitza: IAEDEN-Salvem l’Empordà i GOB Menorca.

Dissabte, 31 de maig. Sortida per conèixer la pedra seca del cap de Creus

En els darrers anys, hem organitzat moltes sortides per conèixer l’arquitectura de pedra seca de la Garriga d’Empordà.Aquest any, per primer cop, us proposem descobrir les barraques i altres elements de pedra seca del cap de Creus! Seguim així el treball d’en Jenar Fèlix, soci fundador de la IAEDEN, naturalista i expert en la matèria, que, de mica a mica, va catalogant aquest patrimoni a tota la comarca, i que ens farà de guia en aquesta sortida. La visita durarà unes 4 hores. Recomanem portar prismàtics i calçat adequat pel cap de Creus.
Hora i lloc de trobada: A les 10.30 h al Port de la Selva, a la gasolinera de l’entrada.
Inscripcions: gratuït, però cal apuntar-s’hi trucant al telèfon 972 670 531 (matins), places limitades.
Organitza: IAEDEN-Salvem l’Empordà.

Dissabte, 31 de maig. Cicle de Cinema & Solidaritat: Los hijos de Pinochet (Volver a vernos), un documental de Paula Rodríguez

Hora i lloc: 8 h de la tarda a Can Met (c/ Sant Vicenç, 30, Figueres). L’entrada és gratuïta.
Organitza: Associació IMAGO, amb la col.laboració de la IAEDEN-Salvem l’Empordà.

PREMIS JUVENILS DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT 2014

XXIV Premi Josep M. Àlvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura

XIII Premi Albert Compte a treballs de recerca d’humanitats i ciències socials

Aquest any tornem a convocar de manera conjunta, com a resultat de la col.laboració entre l’Institut d’Estudis Empordanesos (IEE) i la IAEDEN, el Premi Albert Compte a treballs de recerca d'humanitats i ciències socials, i el Premi Josep M. Àlvarez a treballs de recerca de medi ambient i natura.

Mireu el tríptic per més informació. El termini de presentació dels treballs s'acabarà el 31 de maig del 2014 a les 24:00h.


Organitza: IAEDEN, IEE

Col.labora: Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de Figueres.

Diumenge dia 8 de juny. Jornada de neteja de les platges de cap Ras (Colera i Llança)

Després d’alguns anys sense fer actuacions a les platges de cap Ras, retornem a aquests “microparadisos” per dir “Juga net amb el teu litoral”. Tothom que vulgui pot venir a participar en aquesta campanya de neteja de les platges de cap Ras, un ecosistema litoral molt fràgil però amb un gran atractiu natural. Hora i lloc: a les 10 h del matí a la part de dalt de l’aparcament de cap Ras. Cal portar: protecció solar, barret o gorra, esmorzar i aigua. Inscripcions: gratuït, però cal apuntar-s’hi trucant al telèfon 972 670 531 (matins).
Organitza: IAEDEN-Salvem l’Empordà.

Dissabte, 28 de juny. Cicle de Cinema & Solidaritat: El mundo es grande y la felicidad está a la vuelta, un film de Sthephan Komandarev

Hora i lloc: 8 h de la tarda a Can Met (c/ Sant Vicenç, 30, Figueres). L’entrada és gratuïta.
Organitza: Associació IMAGO, amb la col.laboració de la IAEDEN-Salvem l’Empordà.

Diumenge 29 de juny. Taller de ratafia

De les activitats de plantes medicinals, el taller de ratafia és, sense dubte, un dels més populars. Deu ser perquè la ratafia ho cura tot. La biòloga i experta ratafiera Sandra Saura ens acompanyarà a recollir les plantes i ens ensenyarà tot el procés de fer la ratafia. Cal portar: un pot de vidre (de mínim 2 l de capacitat) que tingui un forat ampli, i 2 litres d’anís (dolç). Lloc i hora de trobada: a les 9.30 h a la plaça del Sol de Figueres d’on ens dirigirem amb cotxes en alguna zona propera per agafar les plantes; passarem la resta del matí a Can Met (Figueres) preparant la ratafia. Preu i inscripcions: gratuït per als socis de la IAEDEN i Amics de Salvem l’Empordà. 5e per als no socis. Places limitades. Inscripcions al 972 670 531 (matins).
Organitza: IAEDEN-Salvem l’Empordà.

XXIII Memorial Albert Ramon i Estarriol

Aquest any es realitzarà una nova edició del Concurs de dibuix i pintura de la natura “Memorial Albert Ramon i Estarriol” amb les tres categories d’edat: categoria A (de 12 a 14 anys), categoria B (de 15 a 18 anys) i categoria C (de 19 a 25 anys). El tema únic del concurs és la natura, en un sentit ampli, i podrà ser utilitzada qualsevol tècnica o estil pictòric relacionats amb el tema. La data límit d’entrega de treballs és el 29 de juny. Per a més informació consulteu a les bases adjuntes.

Organitza: IAEDEN, APNAE i Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.


Diumenge 13 de juliol. Projecte Fènix: Testing de Biodiversitat Virtual

El Projecte Fènix, impulsat per l’associació de fotògrafs de natura “Biodiversitat Virtual”, va néixer amb una doble intenció: 1) reflectir l’impacte produït pels incendis en el medi natural i la seva capacitat de recuperació, i 2) solidaritzar-nos i col.laborar amb els grups socials de la zona afectada. L’objectiu de l’activitat és anar a fotografiar diferents zones de l’incendi de l’estiu del 2012. Aquests mateixos punts seran visitats periòdicament per detectar com es recuperen. La sortida és matinal i cal portar càmera de fotografiar. Hora i lloc de trobada: a les 9 del matí a la plaça del Sol de Figueres. Inscripcions: gratuït, però cal apuntar-s’hi trucant al telèfon 972 670 531 (matins), places limitades.
Organitza: Biodiversitat Virtual i IAEDEN-Salvem l’Empordà.

Dissabte 19 de juliol. Sopar solidari a la Trobada de Cantadors d’Espolla

Per tercer any organitzarem (i cuinarem!) el sopar de cantadors dins la gran festa de la Trobada d’Espolla. Entre l’eliminatòria pel Combat pel Rei o la Reina de les Nyacres i les actuacions de la nit, la nostra entitat organitza el sopar popular on podreu compartir taula amb els cantadors, les cantadores i els músics de la Trobada. Una col.laboració divertida i en suport mutu entre dues entitats empordaneses i una oportunitat per tots els amants de la cançó improvisada per, a la vegada, donar suport a Salvem l’Empordà. Trobareu més informació i us podeu apuntar pel sopar a: (www.trobadaespolla.cat).

Data a concretar. Jornada de manteniment als estanyols del Mas Margall

Com sempre fem en aquesta època de l’any, us convidem a una jornada de manteniment de la zona dels estanyols delMasMargall de la qual tenim la custòdia. Les feines aniran des de desbrossar l’itinerari fins a arreglar la plataforma que facilita la insolació de les tortugues de rierol al mig de l’estany. Estigueu alerta a l’apartat de la pàgina web per quan es confirmi la data.
Hora i lloc de trobada: a les 9 del matí al Mas Margall.
Inscripcions: gratuït, però cal apuntar-s’hi trucant al telèfon 972 670 531, places limitades.
Organitza: IAEDEN-Salvem l’Empordà.

 
Coneix Can Met
Oficina tècnica
Galeria d'imatges