QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Facebook
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Twitter
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
NOTÍCIES del 2013 (gener-juny)
29/06/2013
Urgent! No deixarem que tanquin el Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls!!!!

La Generalitat de Catalunya vol acomiadar els tres treballadors del Centre de Recuperació de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà (l’únic de comarques gironines) i tancar-lo. Ho vol fer el proper 12 de juliol!! Des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, amb el suport de molta gent, iniciem una campanya per evitar aquesta tancament. Senzillament, els empordanesos i els que s'estimen l'Empordà no deixarem que el Centre de Fauna es tanqui. La IAEDEN va crear el primer centre que s'anomenava Centre de Recuperació de Salvatgines i ara tornem a agafar les rendes per salvar un Centre que ha fet moltíssima feina. Cada any el Centre té un ingrés d'entre 800 i 1000 individus de fauna salvatge. Una cosa és retallar i l'altra aniquilar. Ni les comarques gironines, ni la biodiversitat del nostre país s'ho mereix.

Acte reivindicatiu: diumenge 7 de juliol, 12h al Cortalet dels Aiguamolls: llegida de manifest, animació infantil i visita a la zona.

Cartell, Bloc de la campanya, Comunicat de premsa (3/7/2013)

26/06/2013
Campanya SOSpeix: pel consum responsable de peix i marisc a les comarques gironines

L’ANG i IAEDEN – Salvem Empordà presenten la campanya SOSpeix de consum responsable de peix i marisc a les comarques gironines. Aquesta campanya té com a objectiu sensibilitzar i informar la ciutadania sobre l'amenaça que pesa sobre els mars i oceans, i promoure el consum responsable de peix i marisc com a eina per prevenir la sobrepesca i explotació dels mars. Al llarg de tota la campanya hi participaran agents clau de la gestió marina com pescadors, científics, representants de l’administració, restaurants, centres d’ensenyament, supermercats, etc. Comunicat

06/06/2013
Divendres 14 de juny. Figueres unida per la justícia social

La IAEDEN-Salvem l’Empordà donem suport a la concentració que es realitzarà el proper divendres 14 de juny a les 8 del vespre a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres, sota el lema: Figueres unida per la justícia social. Les Plataformes sotasignats fem una crida a sortir al carrer i plantar cara a la situació d’ emergència social que es viu tant a nivell local com general, provocades al nostre entendre, per la voracitat i sense sentit de l’ actual sistema capitalista neoliberal, amb la complicitat d’ unes institucions públiques incapaces de donar resposta a la cada cop més inevitable fractura social i ecològica. Manifest

28/05/2013
Dissabte 8 de juny. Per un canvi de model cap a la sobirania energètica

Vivim en un context de forta crisi energètica que no fa sinó agreujar-se. Les mesures que ens vénen imposades aprofundeixen en aquesta situació, augmentant les desigualtats entre uns pocs beneficiaris i la gran majoria de daminificats d'un model energètic obsolet. Està a les nostres mans, a les de tothom, superar aquest sistema antidemocràtic i caminar cap a un nou model social i ambientalment més just. Per això, el 8 de juny ens trobarem nombroses entitats i col.lectius diversos per avançar cap a un nou model energètic:

01/05/2013
Suspès el "+ Festa" de l'1 de maig

Malauradament, i per culpa de la mala gestió de l'Ajuntament de Figueres, ens veiem obligats a suspendre totes els actes que teníem programats pel "+ Festa 2013". Llegiu el comunicat sencer.

08/04/2013
Butlletí i activitats de primavera-estiu de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 149 de la IAEDEN, que és el d'aquesta primavera-estiu. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona primavera a tothom!

07/04/2013
Campaments del Centre Excursionista Empordanès

Els amics del Centre Excursionista Empordanès aquest estiu han tornat a organitzar diferents campaments i rutes per la comarca.

Podeu consultar tota la informació a la seva web i al cartell.

06/04/2013
Al·legacions a la creació de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter‏

IAEDEN-Salvem l'Empordà, el Fòrum l'Escala-Empúries i l'ANG (Associació Naturalistes de Girona) hem fet al·legacions al projecte de decret de la junta rectora del Parc Natural del Montgrí, illes Medes i Baix Ter. Considerem que la metodologia per escollir la constitució de la Junta Rectora del Parc no ha estat la més encertada. Comunicat

25/03/2013
Sentència judicial en defensa de la Garriga!

En la ja llarga defensa de la Garriga d'Empordà, aquest mes de març ens ha arribat una bona notícia en el camí de la reivindicació de la protecció d'aquest espai singular: El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha dictat una sentència que confirma la denegació per part de l’Ajuntament de Llers de la llicència urbanística per instal·lar una nova pedrera a les Clotes (a la Garriga d'Empordà). Aquesta sentència impedeix la instal·lació de la pedrera i blinda aquest paratge. Esperem que amb aquesta sentència es protegirà la Garriga de noves pedreres de les que ja hi ha. Comunicat

14/03/2013
Al·legacions contra prospeccions marines d’hidrocarburs

Avui, davant la subdelegació del govern a Girona, representants de l'ANG, el Projecte Ninam i l'IAEDEN-Salvem l'Empordà, hem presentat les nostres al·legacions contra les prospeccions marines d’hidrocarburs davant la costa catalana.

Consulteu el comunicat. Recorda! signa: change.org

14/03/2013
Els Miralls de Dylan donen suport a IAEDEN-Salvem l'Empordà!

Un vídeo clip recorda els incendis a l'Empordà de l'estiu passat i la campanya “Foc al Cor” de la IAEDEN-Salvem l'Empordà. Gerard Quintana, Jordi Batiste i Pascal Comelada fan sonar el Blowin' in the wind, de Bob Dylan i traduïda al català, en mig d'un bosc cremat. Veure vídeo.

08/03/2013
Fluviànautic: Ni urbanitzable, ni indemnitzacions!

A finals de gener d'aquest any es va saber que el Tribunal Suprem havia dictat sentència en el recurs de cassació dels promotors de Fluviànautic contra la Generalitat. Volem destacar la rellevància d'aquesta sentència que, finalment, dóna la raó a la Generalitat i a l’Ajuntament de Sant Pere Pescador d'haver qualificat els terrenys de la desembocadura del riu Fluvià de no urbanitzables. Aquesta qualificació es basa en un recurs interposat per l’IAEDEN l’any 2001. Cal subratllar que la sentència nega als promotors cap dret d’indemnització.

Consulteu el comunicat.

21/02/2013
Firma contra les prospeccions marines a la costa catalana!!

Dinou entitats ecologistes de Catalunya han obert una iniciativa per recollir firmes en línia a través del portal change.org. L’objectiu és evitar qualsevol projecte de recerca d’hidrocarburs (gas i petroli) a la costa catalana, ja que malmetria els ecosistemes i la salut de les persones.

Consulteu el comunicat.

10/01/2013
II Seminari d'agricultura i medi ambient

Us convidem al II Seminari d'Agricultura i Medi Ambient que organitzem la IAEDEN i el GOB Menorca, els propers dissabtes 2 i 9 de març a l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries.

Amb aquest seminari, es pretenen divulgar diferents experiències i coneixements que ajudin a fer compatibles la viabilitat econòmica
del sector agrari i la conservació dels valors naturals.

Consulteu el programa.

10/01/2013
Blog per seguir l’actualitat del Mas Margall

Una voluntària de la IAEDEN ha creat un blog per poder informar de tota l’actualitat dels Estanyols del Mas Margall. Els estanyols de Mas Margall són una zona humida amb unes 20 ha que es troba al terme de Avinyonet de Puigventós, va ser explotació d'àrids fins a mitjans dels 80. A partir dels anys 90, la IAEDEN d'acord amb el propietari (fent custòdia del territori) i amb ajudes del Departament de Medi Ambient va restaura la zona creant dos estanyols, dos aguaits, una zona de pícnic... Des de llavors la IAEDEN gestiona la zona estudiant i potenciant els seus valors naturals. Blog: www.estanyolsmasmargall.wordpress.com

 
Coneix Can Met
Oficina tècnica
Galeria d'imatges