QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
     
     
 
AGENDA - Estiu

En aquesta Agenda hi podràs trobar totes les activitats de la IAEDEN així com aquelles, d'altres entitats, que es realitzin a Can Met.

Juny
XXI Memorial Albert Ramon i Estarriol

Del 2 al 29 de juliol s'exposaran al Cortalet (centre d'informació dels Aiguamolls de l'Empordà), les obres presentades a la XXI edició d'aquest concurs d'art on participen joves de entre 12 i 25 anys.
Aquests premis, amb una trajectòria de més de 20 anys, són ja una referència pels joves artistes del nostre país. Com cada any, el jurat estarà format per destacades personalitats del món del dibuix i de la natura, i per representats de les entitats organitzadores.
El lliurament de premis tindrà lloc el 29 de juliol a les 6 de la tarda al mateix lloc de l'exposició, acte al que convidem especialment a tots els socis.

Organitza: IAEDEN, APNAE i Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

XXII Premis Josep Maria Àlvarez de Medi Ambient i Natura

Finalment s’ha concretat la subvenció per part de l’Ajuntament de figueres i es convoquen els premis. Mireu el díptic per més detalls. La data límit d’entrega dels treballs és el dilluns 16 de juliol.


Organitza: IAEDEN, Institut Ramon Muntaner.

Setembre
20, 21 i 22 de setembre. La custòdia agrària del territori. Conservar cultivant

Curs de la Universitat Internacional Menorca Illa del Rei. El curs pretén oferir continguts teòrics i pràctics sobre les possibilitats d’avançar en la conservació ambiental a partir dels acords de custòdia agrària. Objectius: Apropar les estratègies de conservació a l'aprofitament sostenible dels recursos. Donar a conèixer les potencialitats de la custòdia del territori. Divulgar experiències de custòdia aplicada a l’àmbit agrari. Descobrir programes de conservació lligats a la iniciativa privada. Informació addicional: Preu d'inscripció: 80 euros. Data límit d'inscripció 05/09/12
Per a més informació http://www.uimir.cime.es/
Coordinació: GOB Menorca

Divendres 28 de setembre. Xerrada Opcions: una eina pel consum conscient i transformador

Tots som consumidors i hem de ser conscients que a través del que consumim podem contribuir a la transformació de la societat per anar cap a un model social que promogui la salut, la sostenibilitat ambiental, la justícia social, la igualtat econòmica i el benestar animal. Els companys de la revista Opcions ens parlaran del consum conscient i transformador i ens presentaran Opcions, que vol ser una eina útil per a ser consumidors conscients. Lloc: Can Met Hora: 20.15 h Preu: Gratuït. S’agrairà que es col.labori amb la voluntat per cobrir les despeses.
Organitza: IAEDEN i En Revolta

Dissabte 29 de setembre. Bicicletada reinvidicativa

Anem a ocupar el carrer amb el mitjà de transport més econòmic, més ecològic i el més saludable que existeix: les bicicletae! Farem una passejada per tot Figueres reivindicant la nostra idea de transformar part de la nostra realitat mitjançant petits canvis en la nostra manera de desplaçar-nos. Aquesta bicicletada acabarà a la plaça de l’Ajuntament on llegirem les nostres reivindicacions. Hora i lloc: 10h a la Rambla de Figueres.
Organitza: IAEDEN

Octubre
Dissabte 6 d’octubre. Sortida al Cau de les Marietes i taller d'herbes medicinals

Seguint amb les sessions que havíem fet fa temps per tal d'aprendre a utilitzar aquelles herbes remeieres que fins fa poc s'utilitzaven tant, la remeiera Rosa López ens guiarà en una visita al Cau de les Marietes de Vilabertran. En aquest màgic hort hi podrem trobar multitud d'aquestes apreciades plantes. Posteriorment, la també remeiera Cristina Viñas, farà un taller per preparar ungüents i xarop per la tos. Inscripcions: al telèfon 972670531, places limitades. Preu: 3 euros, però gratuït pels socis i Amics de Salvem l'Empordà. Hora i lloc: a les 10 de matí davant del Monestir de Vilabertran. Es recomana portar un pot de vidre
Organitza: IAEDEN

Diumenge 21 d'octubre. XII Fira Infantil de l'Intercanvi.

Com cada any, la IAEDEN celebra la Fira Infantil de l'Intercanvi a la plaça Josep Pla de Figueres, i que inclou les següents activitats: 1) Intercanvi de Joguines: volem transmetre als nens el gust per l'intercanvi sense utilitzar diners, fomentant-los la reutilització, el reciclatge i la reducció. 2) Concurs de Joguines Reciclades: abans de la fira els nens i nenes participants poden construir-se joguines amb materials de rebuig com envasos, plàstics, cartrons etc. i al final de la jornada els pares votaran els que més els hi hagin agradat. Tots els participants rebran un regal i els guanyadors un lot de llibres ambientals. 3) Fira de l'Interncanvi per a adults de llibres, CDs i DVDs: amb aquesta activitat pretenem fer participar també als adults acompanyants. Hora i lloc: a partir de 2/4 d'11 del matí a la Plaça Josep Pla de Figueres, davant el teatre El Jardí. A la 1 del migdia s'entregaran els premis del Concurs de Joguines.
Organitza: IAEDEN

Activitats anteriors:
2011
 
2011
 
2010
 
2009
 
2008
 
2007
 
  Coneix Can Met
  Oficina tècnica
  Galeria d'imatges