QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
NOTÍCIES del 2009 (gener-juny)
28/06/09
Desafiem la Generalitat i l’Ajuntament de Figueres a un debat públic

Ahir dissabte 27 de juny es va realitzar amb molt d'èxit de participació la festa reivindicativa contra el PDUSUF. La jornada va començar amb una acció poètica a càrrec dels Hereus de l'Empordà, tot seguit es va realitzar una lectura del manifest on reptem la Generalitat i l'Ajuntament a realitzar un debat públic, i posteriorment hi hagué cant improvisat reivindicatiu. Finalment es va realizar un sopar popular i música amb les Granotes de la Bassa. Llegir el comunicat. Veure el vídeo de la notícia a Tramuntana.TV Fotos: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

28/06/09
Manifestació i vaga de fam per la ILP!

El diumenge 28 de juny s'ha realitzat a Barcelona una gran manifestació per defensar la Iniciativa Legislativa Popular (firmada per més de 100.000 persones) per aconseguir una Catalunya Lliure de transgènics. A l'acabar la manifestació davant del Parlament 6 persones han iniciat una vaga de fam per tal de donar a conèixer la ILP. El proper dijous la ILP entra al Parlament. CiU, PSC i PP ja han dit que presentaran i votaran una esmena a la totalitat. D'aquesta manera ni tan sols es podrà debatre la ILP. Salut, democràcia i bons aliments! + info

20/06/09
Festa reivindicativa a Figueres pel PDUSUF!

El proper dissabte 27 de juny a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Catalunya de Figueres: FESTA REIVINDICATIVA PDUSUF!!! Començarem amb una acció poètica a càrrec dels Hereus de l'Empordà, lectura del manifest i continuarem amb cant improvisat reivindicatiu, seguidament un sopar popular solidari pel finançament de la campanya PDUSUF i acabarem amb una mica de música amb les Granotes de la Bassa. El sopar valdrà 8€ si t'apuntes anticipadament (trucant 972670531) o 10€ si t'apuntes allà mateix.

Vídeo informatiu del PDUSUF.

Aquestes imatges (maqueta1 maqueta2) són les maquetes que ha fet la Generalitat per visualitzar com quedarà la zona del Far amb el “moll sec de Barcelona”.... no calen comentaris. Cada divendres a les 7 de la tarda a Can Met reunions obertes a tothom per aturar el PDUSUF.

19/06/09
Nova victòria a Port de la Selva!!!!!!

Recentment el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència estimant el recurs que vam presentar l'any 2004 contra el POUM de Port de la Selva referent al nucli de la Vall de Santa Creu (Port de la Selva). La sentència conclou el que des de Salvem l'Empordà i veïns de la Vall de Santa Creu fa temps que dèiem: que el nucli de la Vall de Santa Creu segons la llei de protecció del Parc Natural del Cap de Creus es troba dins de l'àmbit del parc, i que el pla d'ordenació urbanística municipal de Port de la Selva no podia canviar aquesta catalogació, ni preveure sòls urbanitzables o eixamples de creixement urbanístic respecte del nucli existent.

16/06/09
El totxo d'en Nadal

Avui, 16 de juny, membres de Salvem l'Empordà hem intentat tornar al Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el senyor Nadal, el PDUSUF en forma d'entrepà de totxo, volent manifestar d'aquesta manera "que no hi ha qui s'ho empassi". També se li ha entregat una carta demanant la retirada del PDUSUF i un CD amb el vídeo "El futur que ens estan cuinant".

Us adjuntem la carta i una foto de l'acció.

18/05/09
Èxit del curs de papallones

El passat cap de setmana la biòloga Agnès Batlle va realitzar un curs de papallones a la IAEDEN. El curs va ser un èxit tan per la participació com pels resultats amb les observacions de diferents espècies de papallones el diumenge el matí. El dissabte a la tarda es va realitzar una sessió teòrica sobre biologia i diversitat de les papallones de casa nostra i el diumenge el matí es va fer una sortida pràctica als voltants de Darnius.

Fotos: 1, 2, 3, 4, 5

16/05/09
Salvada la Vall de Santa Creu!!

Aquesta setmana passada el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès sentència estimant el recurs que vam presentar l'any 2006 contra el Pla Especial del Parc Natural del Cap de Creus referent al nucli de la Vall de Santa Creu (Port de la Selva ). Així doncs, la sentència conclou el que des de Salvem l'Empordà i veïns de la Vall de Santa Creu fa temps que dèiem:

30/04/09
Campaments de natura a l'estiu 2009

Com cada any el Grup d'Esplai Natura de la IAEDEN (GENI) ha tornat a programar els campaments d'estiu. El dia 27 d'abril pels socis de la IAEDEN i el 4 de maig pels no socis, són les dates d'inici d'inscripcions. Aquest any hi ha una ruta a peu i quatre campaments programats:

27/04/09
Comunicat dels Hereus de l'Empordà

L'Agent Taronja ens ha enviat aquest vídeo-comunicat dels Hereus de l'Empordà.

23/04/09
12 imputats per injúries a en Santi Vila

Avui 23 d'abril a la parada de IAEDEN (+ Salvem l'Empordà i Salvem el Tren) hi havia penjada una fotografia tipus fotomaton. El cap de l'Alcalde ha estat afegit al cos d'una persona nua, que es tapa les "vergonyes" amb un aneguet i que té els peus dins d'una galleda. L'objectiu del muntatge era denunciar la posició del govern municipal de Figueres pel que fa a l'estació de trens i al manteniment d'un model de creixement urbanístic "desarollista" de finals del segle XX (amb el PDUSUF: Pla director urbanístic del sistema urbà de Figueres). Mireu aquest vídeo de 3 minuts per veure tot el que tenen previst construir i que pot trinxar la nostra comarca.

Xerrada informativa i passe del vídeo a Figueres sobre el PDUSUF: 27 d'abril Figueres, ¼ de 9 del vespre al Cercle Sport.

Per sorpresa de tothom, al cap de poca estona de tenir el muntatge fotogràfic penjat han arribat a la parada 10 membres de la Polícia Local per emportar-se l'esmentada fotografia gegant, tot al.legant que havien rebut l'ordre de retirtar-la perquè l'exhibició d'aquesta podia constituir un delicte d'injúries a l'Alcalde-President. Davant la perplexitat de totes les persones presents, els polícies locals han procedit a identificar fins a 11 persones de diferents entitats i els han citat a declarar, a primera....

Foto1 Foto2 Tramuntana TV: vídeo de l'actuació de la policia

22/04/09
Cercavila reivindicativa per una Barraques participatives

Vine a la cercavila reivindicativa!!!


Dissabte 25 d'abril a les 7 de la tarda a la Plaça Ajuntament de Figueres!

Hi haurà bastoners, xanquers, timbals, grallers... i molta festa!!!

T'hi esperem!

Manifest

16/04/09
Vídeo divulgatiu i xerrades informatives del PDUSUF

Des de la Plataforma Defensem el Tren de l'Empordà i Salvem l'Empordà estem engegant una campanya per tal d'informar a tota la població dels efectes del PDUSUF. Realitzarem un seguit de xerrades amb el suport d'un vídeo editat especialment per aquesta campanya on es veuen tots els projectes planificats per la nostra comarca. Calendari de xerrades:

16 d'abril Pont de Molins, a ¼ de 9 al Racó de Can Telena.
17 d'abril Navata, a ¼ de 9 al Local Social.
20 d'abril Vilabertran, a ¼ de 9 a l'Ajuntament.
21 d'abril Vilafant, a ¼ de 9 al local municipal de les Forques.
22 d'abril. Per associacions esportives, juvenils i socials a ¼ de 9 al local municipal Can Met de Figueres.
24 d'abril Pau, en el marc de la Fira del Paisatge.
27 d'abril Figueres, ¼ de 9 del vespre al Cercle Sport. cartell

03/04/09
Jo ja tinc el meu PDUSUF. Tu, també!!

El dinou de setembre del 2008 va sortir a informació pública l'anomenat Pla Director Urbanístic del Sistema Urbà de Figueres (PDUSUF), promogut per la Generalitat i que afecta a Figueres i 15 municipis més. Les organitzacions sotasignades (Salvem l'Empordà, Defensem el Tren de l'Empordà, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Popular, Eix Comerç Empordà), coincidim en pensar que hi ha en aquest Pla tres propostes i una mancança que considerem molt negatives per la nostra comarca... Llegir comunicat Veure notícia a TramuntanaTV

01/04/09
Activitats i butlletí de primavera

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 133 de la IAEDEN, que és el d'aquesta primavera. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats: Sortida en bicicleta, Videofòrum, Jornada de debat ambiental, Curs per conèixer papallones... que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona primavera a tothom!

23/03/09
Èxit de la manifestació de Barcelona!!!!

Milers de persones provinents de moltes comarques de Catalunya van fer acte de presència el diumenge 22 a Barcelona. Concretament des de l'Empordà es va omplir un autocar amb més de 60 persones. La manifestació va ser tot un èxit i es va demostrar el descontentament general vers la política ambiental d'aquest país. Fotos de la mani:

21/03/09
Mapa dels conflictes ambientals a Catalunya

La Federació Ecologistes de Catalunya (EdC), com a acte previ a la manifestació de demà ha editat un mapa interactiu on podràs consultar els conflictes ambientals que hi ha a Catalunya. A més també pots llegir un document on estan explicats amb una mica més de detall cadascun dels conflictes. Tot plegat un recull d'exemples que ens mostren que hem de seguir lluitant per defensar el territori.

03/03/09
Manifestació en defensa del territori!!!!

Manifestació contra la política ambiental del govern de la Generalitat. Diumenge 22 de març a les 11 del matí a la Plaça Catalunya de Barcelona. Autocars des de Figueres (a les 8h a la Plaça de bus) i Girona (8:45h Parada de bus de la Copa). Preu del viatge 5 euros, reserveu al 972670531.

La manifestació l'organitza la Federació Ecologistes de Catalunya (EdC) i si han adherit més de 20 entitats de comarques gironines. +info

23/02/09
Moratòria eòlica!

La Plataforma Cívica Antimolins de Portbou i Colera, Associació respectem l'Albera, l'IAEDEN, la Plataforma Salvem l'Empordà,i la Plataforma Salvem el Terraprim, davant les sentencies del TSJC referent la il.legalitat dels parcs eòlics de la Serra del Tallat i el de la Serra de Vilobí. Manifestem: La satisfacció davant del fet que un Tribunal... Llegir comunicat.

03/02/09
Ara anem bé!

La infinita paciència que han demostrat fins ara els usuaris de Renfe a les nostres comarques, sembla que s’ha acabat. Per nosaltres, negar-se a ensenyar el bitllet o qualsevol altra forma de protesta pacífica, no només està plenament justificada, sinó que és la única eina que fer sortir el nostre tren de la via morta de la deixadesa i de l’oblit. Llegir comunicat.

20/01/09
Activitats i butlletí d'hivern

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 132 de la IAEDEN, que és el d'aquest hivern. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats: Ratres a la Neu, Turisme sostenible, Fauna del Pirineu, Anellament al Mas Margall, L'hort al balcó...... que podeu consultar a l'agenda. Esperem que us agradi.

Bon hivern a tothom!

01/12/08
Sobre la comissió de seguiment...

En relació a la carta que ens ha tramès l'alcalde de Figueres per convidar-nos a participar en una comissió de seguiment que, com diu literalment el text, “vetlli pels interessos de la ciutat en la implantació de la nova estació intermodal… i l'eliminació del traçat actual de la via convencional”, Defensem el Tren de l'Empordà vol manifestar

 
Coneix Can Met
Comitè Avifaunístic Empordanès
Galeria d'imatges