QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
NOTÍCIES del 2010 (gener-juny)
06/06/2010
Defensem l'Albera!!

Aquest diumenge 6 de juny, més d'un centenar de persones han realitzat una acció reivindicativa a Vilartolí contra la instal.lació de parcs eòlics a l'Albera. Han desbroçat una zona tot dibuixant un NO enorme i una hèlix. La lluita en defensa de l'Albera segueix!! (Llegir Declaració de Vilartolí).

Fotos: 1, 2

01/06/2010
Èxit al concert homenatge a Lluís Llach!

Més de 700 persones van omplir de goma gom el Teatre Jardí de Figueres en el concert homenatge a Lluís Llach.

Veure vídeo a TramuntanaTV

24/05/2010
Concert homenatge a Lluís Llach: Bojos per l'Empordà!

((En Lluís Llach serà present al concert)) Salvem l’Empordà homenatjarà a Lluís Llach amb un concert de músics empordanesos i alguna sorpresa. El concert serà el diumenge 30 de maig a les 6 de la tarda al Teatre Jardí de Figueres. El concert comptarà amb la presència de Guillamino, Sanjosex, Mazoni, Joanjo Bosk i l’orquestra de Cambra de l’Empordà. L’espectacle serà presentat per l’actor del Polònia i el Crackòvia Manel Lucas. Abans del concert es projectarà el documental: Un país dempeus.

+ info: http://www.youtube.com/watch?v=cLj66go3r0I

Veure vídeo a TramuntanaTV

23/05/2010
Èxit en la inauguració de la C-31!!

Aquest matí més d'un centenar de persones han inaugurat, de manera festiva i reivindicativa (tallant uns minuts la carretera) la C-31. La "carretera de la vergonya" és un exemple clar dels excessos realitzats pel conseller Nadal. Des de Salvem l'Empordà seguirem lluitant per no perdre ni un pam més de terra sota el quitrà o el formigó. Veure vídeo a TramuntanaTV

17/05/2010
Us convidem al Vermut amb tall de carretera (la C-31)!

Diumenge 23 de maig, 2/4 de 12 a l'Arbre Sec (Ventalló).

Fem una crida a tots els empordanesos i empordaneses a inaugurar la C-31 tal i com es mereix, tallant festivament la carretera, tot fent el vermut, com a protesta per aquest munt de despropòsits.

16/05/2010
Els Hereus anuncien el concert homenatge a Lluís Llach

Els Hereus de l'Empordà us animen a venir al concert homentage a Lluís Llach del proper diumenge 30 de maig. vídeo-comunicat

Subscriu-te al canal de l'agentaronja: http://www.youtube.com/lagentaronja

09/04/2010
Butlletí i activitats de primavera de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 137 de la IAEDEN, que és el d'aquesta primavera. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats (sortida ornitològica, sortida de planes medicinals, debats a l'entorn del moviment ecologista,...) que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona primavera a tothom!

22/03/2010
Revota't

Els Hereus de l'Empordà han decidit decidir. Han decidit posicionar-se davant de le consutes del proper 25 d'abril a diferents pobles de la comarca. vídeo-comunicat

Subscriu-te al canal de l'agentaronja: http://www.youtube.com/lagentaronja

19/03/2010
Eòlica? No a qualsevol lloc!!

Membres de Salvem l'Empordà han penjat un molí de vent a l'estàtua d'en Monturiol a la Rambla de Figueres, amb un cartell que posava "No m'ho deixereu pas aquí això no?" La idea de l'acció era mostrar que la eolica no es pot osar a qualsevol lloc de la comarca. Aquestes últimes setmanes han sortit a la llum pública diverses propostes de planificació de les centrals eòliques a la comarca. Des del primer moment hem rebutjat de manera contundent la zona de desenvolupament prioritari proposada per la Generalitat, per ser imposada i poc respectuosa amb el territori. D’altra banda, la proposta del Consell Comarcal l’hem considerat un punt de partida per arribar a un consens territorial sobre un tema tant delicat com aquest. Comunicat.

Veure vídeo a TramuntanaTV

03/03/2010
Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya fa una crida general d'urgència a la mobilització popular i convoca tots los ciutadans i ciutadanes de Catalunya a una manifestació multitudinària per demostrar el rebuig territorial al Cementiri Nuclear a Ascó. La manifestació tindrà lloc el proper diumenge dia 7 de març, a les 12 h del matí, al Pont Vell de Móra d'Ebre.

 

20/02/2010
La cultura en defensa del terriori empordanès!!

101 artistes en defensa del Territori Empordanès. La crisi d’avui posa en evidència el fracàs d’una determinada idea i gestió del territori i del paisatge. D’esquenes a aquest fet i ignorant les veus del territori i les amonestacions rebudes des de Brussel.les, el Parlament català s’entossudeix a perpetuar el mateix error. Els 220 molins de vent proposats , el moll sec de contenidors, la subestació elèctrica de la MAT a Santa Llogaia d’Alguema, el nou traçat ferroviari de passatgers i mercaderies, i la nova xarxa viària (ampliació de l’AP-7, l’A-26, el nou desdoblament de l’A-2 i la C-31, amb els enllaços corresponents), modificaran de forma irreversible la plana empordanesa.... Llegir comunicat. Veure notícia a TramuntanaTV

19/02/2010
L'Empordà s'ha de fer respectar!

L’Empordà s’ha de fer respectar. Els nostres Alcaldes no poden fer el ridícul.
L’estudi de l’Institut Cerdà, encarregat pel Consell Comarcal, obria les portes a una solució d’ampli consens pel que fa a la distribució dels parcs eòlics a la comarca. Es tractava d’endreçar el que fins ara havia estat un desgavell de propostes que amenaçaven la totalitat del paisatge empordanès. Aquesta proposta reuneix dos punts que hem defensat a llarg d'aquests anys de debat sobre... Llegir comunicat.

18/02/2010
Una idea RADIANT

Els hereus, com qualsevol Ajuntament, com qualsevol Consell Comarcal, com qualsevol parlament, també es reuneixen de tant en tant, al voltant d'una taula... al voltant d'unes ampolles buides... i tambè tenen radiants idees. Amb l'única diferència que aquestes no afecten a ningú. vídeo-comunicat

Subscriu-te al canal de l'agentaronja: http://www.youtube.com/lagentaronja

11/02/2010
El POUM de Roses planifica la futura nova bombolla immobiliària

Avui dijous 11 de febrer de 2010, la Comissió d’Urbanisme de Girona preveu aprovar definitivament el POUM de Roses. Des de Salvem l’Empordà volem manifestar la nostra preocupació davant de les propostes d'aquest nou POUM, que preveu, en la nostra opinió, un creixement totalment desmesurat i allunyat de les necessitats, i contrari a uns mínims criteris de racionalitat, que res té a veure amb un model de desenvolupament sostenible. Comunicat

06/01/2010
De Princeps, Reis i Senyors... (el retorn de l'ànec)

En plenes festes de Nadal, els Hereus de l'Empordà ens desvetllen un nou secret... vídeo-comunicat

Subscriu-te al canal de l'agentaronja: http://www.youtube.com/lagentaronja

05/01/2010
Butlletí i activitats d'hivern de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 136 de la IAEDEN, que és el d'aquest hivern. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats (sortida ornitològica, VI Cicle de cinema ambiental i solidari, construcció de caixes niu,...) que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bon hivern a tothom!

05/01/2010
Suport a la creació del nou Parc Natural del Montgrí, Medes i Baix Ter

Des de Salvem l'Empordà sempre hem valorat molt positivament la creació del nou Parc Natural del Montgrí, Medes i Baix Ter. Ho considerem una iniciativa molt positiva i necessària per tal d'evitar la degradació permanent dels valors naturals i culturals propis d'aquest espai terrestre i marí. Entenem que un Parc Natural ha de ser una figura de protecció especial de caràcter integrador amb els usos tradicionals, les activitats existents i els habitants de la zona.

 
Coneix Can Met
Comitè Avifaunístic Empordanès
Galeria d'imatges