QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Facebook
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Twitter
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
NOTÍCIES del 2011 (gener-juny)
23/06/2011
Diumenge 3 de juliol. Jornada Reivindicativa en defensa de la Vall de Santa Creu!!

L'avantprojecte de llei Òmnibus de la Generalitat de Catalunya preveu excloure el veïnat de la Vall de Santa Creu (municipi de Port de la Selva) del Parc Natural del Cap de Creus. Aquest fet facilitaria la construcció i especulació urbanística en aquest indret que és un dels últims verges del Cap de Creus. La IAEDEN-Salvem l’Empordà ja ha guanyat dos judicis en intents anteriors de la Generalitat d’excloure de Parc aquesta zona... però ara ho tornen a provar. Necessitem ser molta gent per defensar aquest territori!!!! No hi faltis!!

Diumenge 3 de juliol
A la plaça de la Font de la Vall de Santa Creu (municipi de Port de la Selva):
11:30h: acció simbòlica contra l’especulació urbanística a la Vall
12h: sortida per conèixer l’entorn natural
13h: animació infantil amb Cagalàstics
14h: dinar popular*

Organitza: Salvem l’Empordà

*cal portar plat i coberts. Té un preu de 5 euros. Cal apuntar-se prèviament al 972670531 o iaeden@iaeden.cat

20/06/2011
Al.legacions a l'Òmnibus en defensa del Cap de Creus

La IAEDEN-Salvem l’Empordà ha presentat avui les al·legacions a la llei Òmnibus en relació als articles 393 i 394 de modificació de la Llei 4/1998 de protecció de cap de Creus, pel que fa a l’exclusió del nucli de la Vall de Santa Creu de l’àmbit de protecció. Unes al·legacions basades en desmuntar tot i cadascun dels arguments que la Generalitat fonamenta la justificació de la modificació de la llei de cap de Creus.

16/06/2011
Novè aniversari de Salvem l'Empordà!

El juny de 2002 la IAEDEN va fer una “Crida urgent en defensa de l'Alt Empordà”, demanant a la societat civil de fer front comú davant el procés urbanístic irreparable. De la resposta d'un centenar de persones va néixer la plataforma cívica Salvem l'Empordà, un moviment assembleari i lliure operant amb el suport logístic de la IAEDEN. L'any 2008 la plataforma es va incorporar formalment a la IAEDEN, com el seu braç reivindicatiu i de defensa del territori

08/06/2011
Aturem la llei Òmnibus!!!

Aquest matí, 8 de juny de 2011, les principals entitats ecologistes i conservacionistes de Catalunya, hem presentat davant els mitjans de comunicació la nostra posició enfront l’avantprojecte de llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica, anomenada Òmnibus.

07/06/2011
La llei Òmnibus ataca el Cap de Creus!!

La Generalitat intenta, a través de la llei Òmnibus, que el veïnat de la Vall de Santa Creu estigui fora del Parc Natural del Cap de Creus. Des dels veïns de la zona i la IAEDEN-Salvem l’Empordà volem recordar que hem guanyat dos contenciosos contra l’administració en dos intents anteriors de desprotegir aquesta zona. En aquest cas, ja anunciem que també anirem a per totes i que inicialment presentarem al.legacions a la llei Òmnibus. L’objectiu de la Generalitat és treure la protecció en aquest sector per donar via lliure a interessos urbanístics.

27/05/2011
L’Albera, zona militar o paratge natural?

Els militars juguen amb foc, i acabaran cremant l’Albera i la nostra paciència. Exigim l’aturada immediata i indefinida de qualsevol maniobra i entrenament militar a l’Albera. El passat dilluns 23 de maig al migdia els militars de la base de Sant Climent van tornar a causar un incendi a l’Albera. En aquesta ocasió van calcinar 15 hectàrees de brolla mediterrània i s’hi van haver de desplaçar 7 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris dels bombers de la Generalitat per poder controlar l’incendi. No és ni molt menys el primer cop.

18/05/2011
Campaments del Centre Excursionista Empordanès

Els amics del Centre Excursionista Empordanès ens han passat el seu cartell amb el llistat d'activitats per aquest estiu.

Aquí us deixem l'enllaç per si us interessen:

17/05/2011
STOP a les actuacions forestals que posen en perill els valors naturals de la nostra comarca!!!

Volem expressar la nostra preocupació per a les actuacions forestals que es duen a terme a la nostra comarca. Sota els objectius -en principi lloables- de la prevenció d'incendis, de l'aprofitament de recursos naturals o d'augmentar els valors ecològics de zones forestals, les diverses administracions (l'europea, l'estatal i la catalana) redacten projectes i inverteixen fons públics en actuacions que després resulten totalment contraris als objectius plantejats i, a més a més, posen directament en perill els valors naturals de les nostres serralades. El passat 12 de maig hem entrat una queixa...

31/03/2011
Exigim el cessament del Director General d'Urbanisme

IAEDEN-Salvem l'Empordà i l'ANG considerem que cal fer efectiva la sentència del Tribunal Suprem que va
anul·lar el Pla Parcial del sector industrial de la carretera de Vilajuïga. El Director General d'Urbanisme, el Sr. Pere Solà, va afirmar que traslladarà al Tribunal Suprem un incident d'impossibilitat legal d'execució de la sentència, és a dir, que li comunicarà que no es pot complir la sentència contra la zona industrial de Roses. Aquestes declaracions mostren un menyspreu absolut pel deure de complir les sentències dictades pels Tribunals. Comunicat u Dossier de la sentència

31/03/2011
Les ZDP suspeses definitivament!!!

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat els recursos presentats (per part de la Generalitat i algunes empreses) en contra la suspensió cautelar de les ZDP. Ara la Generalitat té la oportunitat de rectificar, revocar les adjudicacions que ha fet a l'empara de les ZDP, que han quedat sense efecte, i fer les coses bé. Caldrà refer la proposta de mapa eòlic, incorporant l’anàlisi que ha d’oferir l’avaluació ambiental estratègica, cosa que no s'ha fet fins ara i que és imprescindible. Alhora, la Generalitat no pot menystenir les propostes i alternatives que s'han formulat des del territori, que n'hi han, i poden ser viables, pel que fa a la implantació dels grans parcs eòlics. Reclamem que la Generalitat influeixi per modificar la legislació estatal, en favor de desbloquejar la microgeneració, i es pugui estendre i generalitzar la seva implantació, en benefici de les famílies i els petits productors-consumidors.

30/03/2011
Antimataró ornitològica a l'Empordà

El proper dissabte 30 d'abril se celebra, per quart any consecutiu, l'Antimarató Empordanesa. Es tracta d'una jornada d’observació intensiva d’ocells en plena primavera i arreu de l’Empordà, organitzada i compartida per ornitòlegs d’afició i vocació, oberta a tothom. Enguany, coincidint amb aquesta trobada, es lliuraran el Premi CitaFrontera 2011 i el Premi FotoFrontera. També s'ha organitzat una sortida d'iniciació a l'ornitologia i una excursió ornitològica en caiac. Durant el dinar se sortejaran diversos premis entre els assistents. Frontera.cat

24/03/2011
Butlletí i activitats de primavera de la IAEDEN

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 141 de la IAEDEN, que és el d'aquesta primavera 2011. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona primavera a tothom!

17/03/2011
Concentració: nuclears mai més!!

Davant els greus esdeveniments que estan succeïnt al Japó, es convoca una concentració per aquest divendres a Girona en solidaritat amb el poble japonès i per demanar la fi de les nuclears.

Concentració: nuclears mai més! Per un canvi de model energètic
Data: Divendres 18 de març
Lloc: Plaça del Vi de Girona
Hora: 19:00 hores

Entrevista a Yuli Andreyev.

4/03/2011
Una altre victòria!!!! aquest cop als connectors ecològics de Serra Verdera

El Tribunal Suprem anul·la el Pla Parcial del sector industrial de la carretera de Vilajuïga. També anul·la la modificació puntual del Pla General de Roses que va reclassificar 27 hectàrees de sòl com a urbanitzable. Aquesta sentència és el resultat del recurs de cassació interposat per la IAEDEN-Salvem l'Empordà i l’ANG i crea un precedent en el reconeixement dels valors naturals dels connectors biològics.

1/03/2011
Hem aturat totes les ZDP de Catalunya!!!!!!!!!!!!!

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha resolt, a instàncies de l'Associació Respectem l'Albera (ARA) i la IAEDEN-Salvem l'Empordà, que es suspenen totes les Zones de Desenvolupament Prioritari (ZDP) de Parcs eòlics de Catalunya. Així mateix, també s’aturen les concessions de les empreses que les estaven desenvolupant. Una vegada més, hem estat les entitats del territori els qui hem hagut de lluitar i deixar-nos-hi el temps i els diners per defensar la comarca. Alguns, com els de l’antic Departament de Medi Ambient i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, hauran de començar a donar explicacions sobre el tema.

Repercusions a la premsa: ElPunt (1, 2), DiarideGirona, Empordà, Expansion, Invertia, CapitalNews, CincoDias, Avui, ARA, LaVanguardia, ElPais, ElPeriodico, Regio7, ABC, 324, ACN, ElSingularDigital, SomGarrigas, LaMalla, AraPonent, EuropaPress (1,2).

23/02/2011
XXI Premis Josep Maria Àlvarez de Medi Ambient i Natura

Els premis Josep Maria Àlvarez de Medi Ambient i Natura són uns premis escolars que pretenen homenatjar a la seva persona i a la vegada, un estímul a la recerca en el món de la natura per part dels joves. Josep Maria Àlvarez (1907-1991), l'afable docent, va arribar a Figueres després de la Guerra Civil, i des de l'Institut Ramon Muntaner impartí amb estil propi les classes de ciències naturals en un context ben poc natural, com era en la postguerra franquista.

Data límit: 19 de març. Llegiu les bases.

Organitza: IAEDEN, Institut Ramon Muntaner i Ajuntament de Figueres.

19/02/2011
Suport per les emissions de TV3 al País Valencià

La IAEDEN i Salvem l’Empordà lamenta profundament el tancament (el passat 18 de febrer) de les emissions de TV3 al País Valencià degut a les pressions del govern de Francisco Camps. Creiem que aquest és un atac frontal a la llibertat d’expressió i a la nostra llengua, cultura i nació. Per aquest motiu ens vam sumar a la iniciativa espontània de suport a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la nostra web va està tancada durant tot el 18 de febrer.

11/02/2011
Restauració de la legalitat urbanística

Salvem l'Empordà reitera la necessitat de restaurar la legalitat urbanística mitjançant l'enderroc de les naus industrials del municipi de Palau de Santa Eulàlia, tal i com resolen els informes i les resolucions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP, a partir d'ara) des de l'any 2007.

31/01/2011
Al.legacions a les revisions de planejaments municipals de Palau-Saverdera i Capmany

Aquest mes de gener, l'IAEDEN-Salvem l'Empordà ha presentat al.legacions a l'aprovació inicial del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Palau Saverdera i de Campany que estaven a exposició pública. Considerem molt preocupant la planificació urbanística actual dels municipis que s'estan revisant per dues raons:

30/01/2011
Salvem l’Empordà sol•licita informació sobre l’ampliació de El Bulli dins el Parc Natural de Cap de Creus

Des de fa pocs dies s’ha fet públic la iniciativa d’en Ferran Adrià de crear la Fundació El Bulli. No posem en dubte la gran aportació d’aquesta iniciativa a la comarca: la creativitat, la iniciativa, la sensibilitat gastronòmica,.... Sens dubte, una idea benvinguda. Però tal i com es reflectia en alguna de les notícies als medis de comunicació aquesta setmana, aquest equipament es troba dins el Parc Natural de Cap de Creus.

02/01/2011
Butlletí i activitats d'hivern de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 140 de la IAEDEN, que és el d'aquest hivern 2011. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bon hivern a tothom!

 
Coneix Can Met
Oficina tècnica
Galeria d'imatges