QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
   
     
 
NOTÍCIES del 2006 (juliol-desembre)
21/12/06
La IAEDEN abandona el Consell Consultiu com a protesta

El representant de la IAEDEN que ha assistit avui al Consell Consultiu d'Entitats de Figueres l'ha abandonat com a acte de protesta pel menyspreu del govern municipal cap aquest Consell. Després que l'alcalde, Joan Armangué, comencés la sessió el representant de la IAEDEN ha notificat que abandonava la sala perquè considerava que el consell consultiu «era una farsa», ja que feia un any i mig que aquest òrgan no es convocava, tot i que en la sessió celebrada el maig del 2005 –l'última que es va fer– el govern es va comprometre a convocar-lo més sovint. Així mateix, a l'última sessió Joan Armengué va demanar que es fessin propostes d'inversions i la IAEDEN en va fer tres sense obtenir cap resposta.

19/12/06
Neix iaeden.TV !!

Ha nascut un nou apartat a la web de la IAEDEN que s'anomena: iaeden.TV En aquest nou apartat s'ha fet un recull de vídeos editats per diferents portals (Vilaweb.tv, rebelion.org, Catalunya-nord TV... o penjats directament al Youtube). D'aquesta manera els podreu visualitzar de manera fàcil i inmediata. Esperem que siguin del vostre interès!

16/12/06
Resposta de No a la MAT a la cimera francoespanyola

Aquest dissabte s'ha fet una roda de premsa al Portús a càrrec dels alcaldes de Catalunya Nord (agrupats a SYDECO THT 66), els alcaldes de Catalunya Sud (agrupats a l’AMMAT), els col.lectius Non a la THT i No a la MAT. En aquesta roda de premsa s'ha donat resposta a la cimera francoespanyola de Girona en la qual Chirac i Zapatero van instar a la Unió Europea a implicar-se en la decisió del traçat de la MAT. Us adjuntem el comunicat de la roda de premsa.

05/12/06
Activitats i butlletí d'hivern

Ja estan programades les activitats per aquest hivern i les podeu consultar a l'Agenda d'aquesta web: curs d'astronomia, Festival de Cinema Ambiental i Solidari, anellament, xerrad de "Diaris de Bicicleta"... Així mateix el butlletí d'hivern ja està imprès i els propers dies tots els socis el rebreu a casa. Per ara ja el podeu consultar en format digital aquí mateix. Esperem que us agradi i ens veiem en alguna activitat!

01/12/06
Quina de Salvem l'Empordà

Quina Quina la de Salvem l'Empordà!!

Aquest diumenge 17 de desembre a les 6 de la tarda a la Sala Ictineu de Figueres (Plaça Triangular) hi haurà la ja tradicional Quina de Salvem l'Empordà. Hi haurà 7 lots plens de pernils, cava, vi, sessions de massatges, sopars a restaurants... No us la podeu perdre! A més, evidenment, tots els beneficis aniran destinats a sufregar les despeses de Salvem l'Empordà.

18/11/06
Èxit a la jornada d'anellament. + Fotos

Aquest dissabte 18 de novembre, com fem cada 3 mesos, l'ornitòleg Joan Ventura ha instal.lat 9 xarxes de captura científica d'ocells als Estanyols del Mas Margall. L’objectiu de l’activitat és tenir dades periòdiques de les poblacions d’aus de la zona dels Estanyols del Mas Margall així com ensenyar com es capturen i es marquen els ocells. La jornada ha estat tot un èxit tant de participants com de captures d'ocells: blauets, merles, perdals de bardissa,... Podeu veure fotografies (de Llorenç Pascua) de l'anellament aquí

12/11/06
4.000 persones contra la MAT!! + Fotos

Aquest diumenge 12 de novembre s'han concentrat unes 4.000 persones sota el lema "Prou mentides!" davant la subdelegació del Govern a Girona, per tal de manifestar la seva oposició a la Línia de Molt Alta Tensió i al model energètic actual. Aquesta mobilització es deu al fet que durant la propera setmana hi haurà una cimera hispanofrancesa a Girona. La concentració convocada per les plataformes No a la Mat i No a la THT, així com de les associacions de municipis Ammat i Sydeco ha estat un èxit de participació i ha transcurregut en un ambient festiu i reivindicatiu alhora. El manifest l'ha llegit l'arqueòleg Eudald Carbonell i posteriorment han actuat els músics Josep Tero i Titot. Podeu veure fotografies (de Miguel Clavero) aquí

09/11/06
Neix Joves IAEDEN

Aquest darrer estiu, per voluntat d'un conjunt de nois i noies, ha nascut un nou grup de treball pensat per als joves entre els 14 i els 22 anys: Joves IAEDEN. El grup pretén donar cabuda a tots els joves de l'entitat, per tal de recollir les seves opinions i transmetre-les a la junta directiva. A més, també organitzarà activitats relacionades amb la natura i el medi ambient que puguin ser interessants pel grup. Joves IAEDEN es reuneix un cop al mes en assemblea per tal de parlar i organitzar les activitats. Cada trimestre s'organitzarà una excursió naturalista a la qual s'hi convidarà especialistes per que ens puguin explicar el medi que ens envolta. Esperem que tots els que tingueu entre 14 i 22 anys us animeu a contactar amb nosaltres a través del nostre propi espai web o amb un email: joves_iaeden@hotmail.com.

06/10/06
Lluís Llach es despedeix Salvant l'Empordà

Lluís Llach actuarà per darrera vegada de la seva carrera professional el dissabte 24 de març a Verges. El concert està organitzat per l’ajuntament, els veïns de Verges, Salvem l'Empordà i Metges sense Fronteres. Els beneficis del concert, per voluntat de Lluís Llach, aniran destinats a aquestes dues organitzacions. Per està informats de manera actualitzada consulteu a l’apartat especial d’aquest concert.

05/10/06
Èxit de la sortida per a conèixer els bolets. + Fotos!

El diumenge 5 de novembre s'ha realitzat la sortida anual per a conèixer bolets. Aquest any ens ha guiat el biòleg i micòleg Daniel Siscart, el qual ha fet unes explicacions que han satisfet i emocionat a tots els participants. A la sortida hi han participat 30 persones tot i que moltes altres si volien apuntar però es va haver de limitar el número de participants. Segurament el proper any realitzarem més dies de sortides per tal que més gent en pugui gaudir. Adjuntem diferents fotografies (de Llorenç Pascua) de la jornada

29/10/06
Concentració contra la MAT a Girona !!

El poper diumenge 12 de novembre a les onze del matí davant la subdelegació del Govern a Girona (Gran Via JaumeI) concentració contra la línia de Molt Alta tensió. Aquesta mobilització es deu al fet que durant aquella setmana hi haurà una cimera hispanofrancesa a Girona, per això és important fer sentir la nostra veu contra l'actual model energètic. La convocatòria de la mobilització és de les plataformes No a la Mat i No a la THT, així com de les associacions de municipis Ammat i Sydeco. Us esperem a tots!!

16/10/06
Perill que desaparegui la vaca de l’Albera!!

La vaca de l’Albera, considerada una raça autòctona de Catalunya, està en greu perill. Els propietaris del ramat portaran tots els animals a l’escorxador a finals d’octubre perquè l’explotació no els és rendible. El fet que l’explotació no sigui econòmicament rendible és a causa que el DARP els obliga a aplicar una llei dissenyada per animals en extensiu però que no s’adeqüa al sistema de producció del ramat de la vaca de l’Albera, que viu en règim de quasi total llibertat. Si el DARP d’una vegada per totes, i ara de manera ràpida, no tracta de manera oportuna el ramat de la vaca de l’Albera, serà el responsable de la pèrdua d’una raça bovina autòctona de Catalunya. Llegir tot el comunicat.

11/10/06
Activitats i butlletí de tardor

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 123 de la IAEDEN, que és el d'aquesta tardor 2006. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calanderitzat una sèrie d'activitats: sortida per a conèixer els bolets, Fira Infantil de l'Intercanvi a Figueres, història d'un carboner... que podeu consultar a l'agenda. Esperem que us agradi. Bona tardor a tothom!

 

03/10/06
S'ha aprovat definitivament el Pla Director de l'Empordà!

Avui dimarts 3 d'octubre s'ha aprovat definitivament el Pla Director de l'Empordà, ens ha caigut la bomba s'obre la comarca... El passat mes de juny es va aprovar de manera inicial i fins a finals d'agost ha estat obert el període d'al.legacions. Amb només el mes de setembre dubtem seriosament que hagin tingut temps de llegir, entendre i agafar les al.legacions que trobessin oportunes. Per tan entenem que aquesta ràpida aprovació definitiva és més aviat un final forçat (per les eleccions) que no un bon final. Tot i així haurem d'esperar a poder estudiar el document definitiu per fer-ne una valoració. Per ara us adjuntem el comunicat de Salvem l'Empordà fent referència a aquesta aprovació definitiva.

16/09/06
Mort Garrigoles i neix GarriGolf

Avui dissabte 16 de setembre membres de Salvem l'Empordà han posat una cinta vermella sobre el rètol de Garrigoles a l’entrada del poble i a sota hi han posat un rètol idèntic de format i dimensions però que posava GarriGolf. La idea de l’acció és mostrar que s’acaba el poble de Garrigoles i naixerà GarriGolf. Aquesta acció l’hem realitzada per mostrar el nostre rebuig al document d'aprovació inicial...

07/09/06
Jornada sobre Ecologia del foc

Jornada sobre Ecologia del foc. Dissabte 16 de setembre. L'objectiu de la jornada és donar conceptes i eines bàsiques per entendre la complexitat de la gestió i els efectes dels incendis forestals en el món actual, en un moment en que, al nostre país, ja s'utilitza el foc com a eina de gestió forestal i prevenció d'incendis des de fa temps. I sense oblidar que el foc és una de les pertorbacions més freqüents i importants

26/08/06
Espectacular acció per la millora del Pla Director!

Avui dissabte 26 d'agost membres de Salvem l'Empordà s'han despenjat del campanar de l’església de Sant Pere de Figueres amb un espectacular ràpel de 40 metres desplegant una pancarta on es podia llegir: “Quan cau, cau”. Mentrestant altres membres han repartit fulls informatius (en català, castellà, anglès, alemany i francès) als turistes del voltant del Museu Dalí per tal d'informar-los sobre les problemàtiques territorials i ambientals que pateix l'Empordà. El ràpel s'ha fet a la banda de la plaça on hi ha el monument que Dalí va dedicar a Francesc Pujols, d'ell és aquesta frase: “Quan cau, cau” que des de Salvem l'Empordà l'hem volguda recuperar en referència al Pla Director de l'Empordà. Adjuntem comunicat de premsa.

12/08/06
Acció de Salvem l'Empordà per presionar als arquitectes

Avui dissabte 12 d'agost membres de Salvem l'Empordà han tapiat (amb blocs de formigó) la porta del col.legi d'arquitectes (situat a Figueres) i s'ha penjat un cartell sobre el mur on posa "On sou??". Amb aquesta acció es pretén presionar aquest sector professional per tal que s'impliqui de manera clara en la defensa i planificació del territori. Adjuntem comunicat de premsa.

09/08/06
Valoració de la onada d'incendis a l'Empordà

En primer lloc, i abans de res, volem agrair els esforços de tota la gent que ha treballat durament els últims dies de manera incessant en l'extinció dels diferents incendis sense la seva professionalitat la situació encara seria molt més complicada. Els incendis forestals són l’estrella mediàtica de cada estiu. S’han fet córrer rius de tinta, és cert, però el debat autènticament important està a les beceroles. En els darrers anys, com a resultat de la pressió ciutadana

29/07/06
80.000 postals per millorar el Pla Director de l'Empordà

Aquest dissabte Salvem l'Empordà ha portat a correus 80.000 postals que seran enviades a totes les llars de l'Alt i el Baix Empordà. L'objectiu de la postal és informar a la població que el Pla Director és molt ambigu i no limita el creixement urbanístic ni d'infraestructures pels propers anys. Així mateix la postal es pot reenviar, posant un segell, a la Conselleria de Política Territorial per tal que reflexionin i modifiquin el Pla Director de l'Empordà.

14/07/06
Ciberacció per Salvar l'Empordà!!

El Pla Director Territorial de l'Empordà (PDTE) està a exposició pública. T'animem a entrar al.legacions per tal que modifiquin el PDTE. Ho pots fer de dues maneres:
- Ciberacció: directament per internet des de la pàgina web de Salvem l'Empordà (www.salvem-emporda.org) S'ha de posar noms, DNI, adreça.
- Correu convencional: imprimeix les al.legacions i envia-les al Departament de Política Territorial (Av. de Josep Tarradellas, 2-6 de 08029 Barcelona)
Salvarem l'Empordà!!

14/07/06
Posició de Salvem l'Empordà davant el PDTE

Avui divendres 14 de juliol la Plataforma Salvem l'Empordà ha fet una roda de premsa per fer pública la seva posició davant de l'avantprojecte del Pla Director Territorial de l'Empordà (PDTE). A la roda de premsa també hi ha assistit el Conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, simbolitzat per un munt de totxos de construcció. Adjuntem el comunicat de premsa de Salvem l'Empordà i una presentació Powerpoint eleborada també per Salvem l'Empordà que resumeix el que diu el PDTE.

 
  Coneix Can Met
  Comitè Avifaunístic Empordanès
  Galeria d'imatges