SIGNA el manifest contra l’aeròdrom de l’Escala

MANIFEST PER UNA ESCALA LLIURE D’AERÒDROMS.

A l’Escala s’està tramitant un projecte d’aeròdrom permanent, d’ús restringit i especialitzat. El tipus de tràfic d’aquest aeròdrom seria per a l’ús dels socis de l’Aeroclub de l’Escala, l’escola de vol i els propietaris de les aeronaus. Les aeronaus habituals seran monomotors d’hèlix lleugers i ultralleugers. El potencial de l’equipament preveu unes 6000 operacions anuals, que es concentrarien amb més intensitat a l’estiu amb un màxim de 60 vols al dia.

Per això, cal la construcció d’una pista de terra natural compactada de 572 metres de longitud i de 18 metres d’ample, envoltada d’una franja de vol amb una dimensió final de 632 metres de longitud i 60 d’ample. S’inclou també en el projecte una plataforma d’estacionament per aeronaus d’uns 2873 m2 també de terra natural compactada. Es planifica també un hangar amb capacitat per unes 15 aeronaus, de dimensions 90 metres de llarg per 12 metres d’ample i una casa club de 460m2, i 6 metres d’alçada màxima, on es donaran els serveis bàsics als clients/socis amb una zona d’aparcament per a 57 cotxes.

El projecte es realitza en un sòl no urbanitzable de protecció agrícola i paisatgística segons el Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines. El projecte es troba a 80 metres del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, en una zona important de connexió ecològica entre aquest parc i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

La IAEDEN-Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava, considera que:

  1. L’Escala té un terme municipal reduït i li queda poc espai no urbanitzat. L’aeròdrom està situat en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic que cal conservar. El projecte d’aeròdrom no és compatible amb aquests usos.
  2. L’Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes i el seu futur passa per conservar aquests espais protegits. La conservació dels espais naturals són garantia de benestar, salut, funcionalitat ecològica i futur.
  3. El projecte d’aeròdrom té unes afectacions d’elevat abast per la contaminació acústica i per l’ocupació d’espai aeri. Viladamat té un aeròdrom i es troba a 4 km de distància del projecte de l’Escala. El servei ja està garantit i no cal seguir ocupant l’Empordà de manera insostenible amb nous aeròdroms.
  4. El canvi climàtic és una realitat i les conseqüències seran molt greus. Ara toca fer projectes que minimitzin el risc i mitiguin els gasos d’efecte hivernacle.

Per tot plegat, demanem la retirada del projecte d’aeròdrom de l’Escala.

0
analscat.org
pooshit.net
scat-shop.org
bdsmkeep2share.com
real-bdsm.net