SIGNA CONTRA EL PROJECTE EÒLIC GALATEA

Ara és l’hora de defensar el territori empordanès. Signa en contra el projecte eòlic Galatea, el primer dels 3 projectes eòlics amb aerogeneradors de 200 metres d’alçada que ENDESA vol fer entre la Jonquera i Capmany.

Presentem al·legacions al projecte eòlic Galatea de la Jonquera que actualment està a exposició pública.

Convidem a entitats i ciutadans a adherir-s’hi per mostrar el rebuig del territori al desenvolupament sense planificació prèvia  de les energies renovables.

Ets entitat, associació, empresa o tens certificat digital?

Tu també pots presentar les al·legacions, t’expliquem com fer-ho!

Si tens certificat digital, bé sigui com a entitat, empresa o nivell particular, també pots presentar les al·legacions del projecte eòlic que ara està a exposició pública. Descarrega’t el model segons siguis entitat/empresa o bé particular.

A continuació teniu les instruccions de com fer arribar les al·legacions a l’administració pas a pas.

Animeu-vos, fem escoltar la nostra veu!

El projecte Galatea preveu la instal·lació de 9 aerogeneradors en la zona coneguda com el Canadal, al terme municipal de la Jonquera, amb una potència de 49 MW, una subestació transformadora i les corresponents infraestructures d’evacuació per connectar amb la subestació de Santa Llogaia, a 20 km del municipi. Aquesta línia d’alta tensió i aèria afectaria també els termes municipals d’Agullana, Capmany, Biure, Pont de Molins, Llers, Figueres i Vilafant.

Els arguments principals per rebutjar aquest projecte són:

  • La fragmentació fraudulenta d’un projecte de 100MW en tres parcs eòlics situats a la Jonquera i Capmany.
  • El no compliment del planejament urbanístic de la Jonquera i del Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines (PTPCG).
  • L’afectació als miradors de la zona i, per tant, d’algunes directrius del PTPCG referent a la protecció del paisatge.
  • El deficient estudi de l’afectació sobre l’avifauna i especialment el reconegut corredor de migració d’aus, amb un projecte a mig fer i amb diverses deficiències tècniques.
  • La no avaluació de l’impacte paisatgístic de les línies d’evacuació.

Pel que fa a la denúncia de fragmentació del projecte, la IAEDEN recorda que el promotor, ENEL Green Power (del que forma part ENDESA), contempla, a part del Galatea, dos projectes més al nord i sud de Capmany. Aquesta pràctica és un frau de llei i permet encobrir el projecte real, que és ni més ni menys que un macro-projecte de 100MW. Aquesta fórmula permet que el tràmit de cada parc “individual” no es faci a Madrid (amb una burocràcia i exigència més elevades) i per contra es faci a través de la Generalitat, amb competència sobre projectes amb una potència inferior als 50 MW.

Mostrem el rebuig al projecte eòlic Galatea i demanem la planificació de les energies renovables a l’Empordà.

0