QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Facebook
  Afegeix la pàgina als teus preferits Apunta't al nostre Twitter
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
30/12/2012
Butlletí i activitats d'hivern de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 148 de la IAEDEN, que és el d'aquest hivern. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bon hivern a tothom!

15/12/2012
Resolució dels projectes finançats de “Foc al Cor, Salvem l’Empordà!”

Aquest dissabte en roda de premsa (veure vídeo de TramuntanaTV) hem fet públic els resultats del jurat que ha deliberat per tal de decidir quins dels 17 projectes que vam rebre rebran finançament (seguint les bases). El jurat, format per científics i tècnics especialistes en foc i gestió del territori, finalment ha decidit finançar 9 projectes. Mireu detalls en el comunicat de premsa.

Així mateix, hem fet públics els comptes (ingressos i despeses) de la campanya “Foc al Cor, Salvem l’Empordà!” i finalment s’han pogut destinar 13769,5 euros als projectes.

Volem agrair a totes les persones, associacions i col.lectius que han donat suport en aquesta campanya (tan econòmicament com de moltes altres maneres).


Per estar permanentment informats: www.focalcor.cat

10/12/2012
Èxit del concert de 10 anys!

Centenars de persones van omplir el Teatre de Jardí de Figueres per celebrar els 10 anys de Salvem l’Empordà. En el concert hi van actuar Cesk Freixas, Sanjosex i Roger Mas. Va ser presentat per la Txe Arana que també va llegir el manifest commemoratiu. El grup d’esplai Remena-rocs de la IAEDEN van llegir el poema de la Maria Àngels Anglada: Aiguamolls 1985.

Vídeo de TramuntanaTV del concert: veure'l

09/11/2012
Concert aniversari 10 anys de Salvem l'Empordà!

10 anys a Contra Corrent! Aquest any 2012 fa 10 anys del naixement de la Plataforma Salvem l’Empordà. Per aquest motiu hem organitzat un concert per commemorar l’aniversari i a la vegada reivindicar que segueix essent necessari la lluita constant en defensa del nostre territori empordanès. El concert serà el dijous 6 de desembre, de 7 a 9 del vespre al Teatre el Jardí de Figueres. Actuaran Roger Mas, Cesk Freixas i Sanjosex, i presentarà la Txe Arana. Les entrades (anticipada: 15e. taquilla: 18e) les podeu trobar als punts habituals: Figueres (Discos Quim, La Balera, local de la IAEDEN), la Bisbal (Llibreria les Voltes), Torroella de Montgrí (Llibreria el Cucut), Roses (Bar Si Us Plau), Llançà (Bar Carajillo), la Jonquera (Cafè la Unió Jonquerenca) i a Girona (Tallaferro Disc). Comunicat

25/10/2012
La desembocadura del Fluvià i els fantasmes del passat

La IAEDEN-Salvem l'Empordà denuncia la nova promoció del projecte d'una base nàutica a la desembocadura del Fluvià amb la concessió del Ministeri de Medi Ambient i en contra la legislació catalana i europea. Una empresa pretén convertir el tram final del riu en port nàutic amb càmping residencial de luxe i així ho promou via internet i també al passat Saló Nàutic de Barcelona. El projecte contradiu la normativa que protegeix aquest espai natural. Comunicat

18/10/2012
Butlletí i activitats de tardor de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 147 de la IAEDEN, que és el d'aquesta tardor. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona tardor a tothom!

03/10/2012
Tramiten una nova carretera pel bell mig de la plana agrícola empordanesa‏

Aprofitant la presentació d'un document de suggeriments que hem presentat des de L'IAEDEN-Salvem l'Empordà, volem fer públic la tramitació del projecte d'una nova carretera a la comarca, que travessa la plana agrícola altempordanesa, pel tram de Siurana/Riumors a Castelló d'Empúries i, en una segona fase, a Peralada.Reclamem un canvi en la política d'infraestructures viàries que segueix un model expansionista totalment desfasat i no contempla l'actual i futura situació del trànsit rodat ni la riquesa i biodiversitat que proporciona el paisatge agrícola. Comunicat

21/09/2012
Exigim la retirada definitiva del projecte d’urbanització a la Vall de Santa Magdalena de la Salut Terrades

Des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà, juntament amb els veïns de “Units per Terrades”, demanem la retirada definitiva del projecte d'urbanització a la Vall de Santa Magdalena de la Salut Terrades. Aquest urbanització preveu la construcció de 72 habitatges unifamiliars de planta baixa i pis en parcel.les d'uns 600 m2 de mitjana i una zona hotelera de planta baixa i dos pisos d'uns 160 llits. En total la zona urbanitzable ocuparia 34 hectàrees. Tot això en una zona boscosa, de difícil accés i de gran risc d'incendis. Considerem que és el moment de enterrar aquest projecte ja que: 1) el foc ha demostrat que aquella és una zona molt perillosa 2) l'esclat de la bombolla immobiliària ha demostrat que aquest model desarrollista està absolutament superat. És l'hora que l'ajuntament faci un nou Pla General i seguint les directrius del Pla Director de l'Empordà descalifiqui la zona i passi a ser no urbanitzable. Comunicat

10/09/2012
Hem aconseguit els 13.000 euros!

Dos dies abans de la fi del termini del Verkami s'ha superat la xifra objectiu de 13.000 euros (1 euro /hectàrea cremada). Volem donar les gràcies a totes les persones que han aportat diners de manera directa a la campanya o de manera indirecta (muntant concerts, comprant material...). Es poden seguir fent aportacions econòmiques al compte corrent de la campanya (Caixa Unnim: 2107 0125 32 4007516010), comprant les polseres solidàries i les samarretes de la campanya.


Recordeu que es poden presentar projectes de recuperació del territori fins el 31 d’octubre: llegiu les bases. Un jurat científic i tècnic escollirà els projectes que es finançaran.


Per estar permanentment informats: www.focalcor.cat

28/08/2012
Al.legacions al nou pla eòlic de Catalunya...

Us adjuntem el comunicat de premsa presentat avui a peu d'un anemòmetre situat en territori cremat al Canadal (la Jonquera). També adjuntem les al·legacions entrades avui: Comunicat i al.legacions

09/08/2012
Nou pla eòlic de Catalunya...

Aquest mes de juliol, la Generalitat ha presentat de nou el PLA DE DETERMINACIÓ DE LES ZONES DE DESENVOLUPAMENT PRIORITARI (ZDP), inicialment proposat pel govern tripartit el 2010. L'IAEDEN-Salvem l'Empordà continua reclamant una planificació racional de les energies renovables a l'Alt Empordà i convida els ajuntaments empordanesos i el Consell Comarcal a posicionar-se i a defensar el consens territorial que es va assolir amb la proposta del corredor d'infraestructures.: Comunicat

30/07/2012
Dissabte 4 d'agost! Concert per la campanya Foc al Cor!

Com a primer acte de la campanya "Foc al Cor, Salvem l'Empordà!", l’Associació Inkieta, juntament amb la col.laboració de l’Associació Vendaval, organitza una jornada de concerts per tal de recollir fons per la campanya. L’esdeveniment serà el proper dissabte 4 d’agost a la Plaça del Teatre de Figueres, on des de les 18h de la tarda fins a la 1:30h de la nit hi passaran diferents grups tant de la comarca com d’altres indrets. Per ara hi ha confirmats la cantant Laia Vehí i les bandes figuerenques Bananna Beach i Hot Penguins. L’acte serà a l’aire lliure i no es farà pagar entrada ja que la recaptació dels fons es realitzarà mitjançant els beneficis que es facin amb la barra i amb una urna que es dipositarà per tots aquells que vulguin fer un donatiu.

Llegir: Comunicat i web de campanya: www.focalcor.cat

28/07/2012
Campanya: Foc al Cor, Salvem l'Empordà!

Des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà iniciem la campanya “Foc al cor, Salvem l’Empordà!” per tal de recollir un mínim de 13.824 eurus (igual al nombre d’hectàrees cremades) per tal de destinar-los a projectes per la recuperació de la zona afectada pels incendis: restauració de bens materials, restauració d’ecosistemes, projectes innovadors relacionats amb la prevenció d’incendis (pedagògics, d’investigació, etc…).

Podeu seguir tota l'actualitat de la campanya a: www.focalcor.cat i #focalcor

CompteCorrent de la campanya: Caixa Unnim: 2107 0125 32 4007516010.

27/07/2012
Sobre el foc a la comarca...

En aquest comunicat de premsa des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà lamentem la pèrdua de vides humanes, pèrdua de bens i l'impacte sobre la fauna, flora i el paisatge. Així mateix, considerem que aquest foc posa en qüestió la gestió territorial del nostre país. Considerem que s’ha de fer enrere d’una vegada per totes la urbanització de Terrades, ja que tal i com havíem dit fa temps està projectada en una zona molt boscosa amb elevat risc d’incendi. Reclamem que es facin enrere tots els parcs eòlics que hi ha projectats a la zona cremada pel foc. Demanem que la Diputació de Girona faci enrere amb la inversió de 2 milions d’euros per ampliar una carretera innecessària dels Aiguamolls i dediqui aquests diners a la reconstrucció de la comarca. Demanem que es segueixin criteris científics per la recuperació de la zona i que no es facin actuacions de manera precipitada. Anunciem que en breu farem pública una campanya de recollida de diners per potenciar, de forma ordenada i amb criteris científics i rigor, projectes que ajudin a la recuperació del territori afectat pels incendis: “Foc al Cor, Salvem l’Empordà”.

Llegir: Comunicat, Annex

20/07/2012
Butlletí i activitats d'estiu de la IAEDEN

Ja hem enviat per correu convencional als nostres associats el butlletí número 146 de la IAEDEN, que és el d'aquest estiu. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bon estiu a tothom!

02/07/2012
La IAEDEN Internacional

La IAEDEN Internacional és un projecte que pretén potenciar la presència i participació del Tercer Sector Ambiental de Catalunya (TSACat) en l'àmbit internacional. Els objectius del projecte són: 1) identificar les entitats del TSACat que tenen representació en algun organisme d'àmbit internacional o d'interès en aquests 2) incentivar la participació de les entitats del TSACat en l'àmbit internacional i enfortir les relacions entre entitats 3) fomentar el treball en xarxa entre entitats catalanes i la promoció i el reconeixement de les entitats que treballen en l'àmbit internacional 4) establir mecanismes de comunicació entre el TSACat i les institucions catalanes d'àmbit europeu. Podeu seguir aquest projecte a la següent web

 
Coneix Can Met
Oficina tècnica
Galeria d'imatges