QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 

 

 
NOTÍCIES del 2008 (gener-juny)
26/06/08
ai ai! els germans Nadal !!!! ...

Davant de la premsa, avui dijous 26 de juny, membres de la Plataforma Defensem el Tren de l'Empordà han pujat a la grua enorme que hi ha al mig de Figueres (sobre l'edifici del Casino Menestral amb obres) i han despenjat una pancarta de 20 metres de llarg per 1,5 d'ampla amb el lema “Nadals, ai!”. Una referència a Josep Pla per tal de cridar l'atenció dels germans Nadal en l'afer del tren de Figueres. Llegir comunicat.

Vídeos de: TramuntanaTV i CanalNord

24/06/08
Activitats i butlletí d'estiu

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 130 de la IAEDEN, que és el d'aquest estiu. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats: 3a bicicletada reividicativa, Memorial Albert Ramon i Estarriol, excursions amb bicicleta, sortides ornitològiques... que podeu consultar a l'agenda. Esperem que us agradi. Bon estiu a tothom!

16/06/08
Marxa popular a Ventalló

El diumenge 15 de juny, unes 70 persones veïnes dels diferents municipis afectats per la instal.lació del "polígon eòlic" a la serra de Ventalló, varen realitzar una marxa reivindicativa des de Viladamat fins al Puig Segalar, per manifestar el seu rebuig contra la instal.lació d'aquest projecte. Durant la marxa es van anar explicant i descobrint algunes de les restes arqueològiques que podrien quedar afectades per aquest. Dalt del cim es va explicar en què consisteix el projecte, es va llegir el manifest tot explicant les raons perquè ens hi oposem i què és el que demanem. També es va fer una petita plantada d'alzines sota el lema: Una alzina per un molí. Veure fotos

13/06/08
Posició davant de l'acord per unanimitat

La Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà ha fet una roda de premsa per explicar la seva opinió davant de l’acord per unanimitat del ple municipal de Figueres. “La resolució aprovada per unanimitat pel ple municipal, té aspectes ambigus que poden donar lloc a interpretacions diferents, però hi ha un element que determina que en fem una valoració globalment positiva: per primera vegada s’ha acordat un text on s’aposta per mantenir “l’estació convencional al centre de la ciutat amb les vies soterrades”. Llegir comunicat

08/06/08
No ens volem vendre el nostre futur!

Membres de Salvem el Terraprim i Salvem l'Empordà han realitzat una acció simbòlica a Ven-te allò (Ventalló), com un ajuntament simbòlic dels 5 municipis afectats per la implantació d’un polígon eòlic. Amb aquest nom volem manifestar el nostre rebuig a vendre part d'allò que és el nostre patrimoni natural, cultural i arqueològic a uns monopolis energètics que reben fortes subvencions. Llegir comunicat. Veure notícia a Tramuntana.TV

05/06/08
Manifestació en defensa del Ter!! Prou Transvasaments!!

La IAEDEN i Salvem l'Empordà es sumen a la convocatòria de manifestació del proper dissabte 14 de juny a Girona, a les 6 de la tarda a la Plaça Catalunya. La manifestació la convoca la Plataforma del Ter i té l'objectiu d'aturar l'abusiu transvassament que està patint el Ter.

01/06/08
Subhasta benèfica de vins per Salvar l'Empordà

Els dies 23, 24 i 25 del passat mes de maig es va celebrar a Sant Martí d'Empúries la primera edició de la fira vitivinícola, Arrels de Vi, on hi van participar 11 cellers de la Denominació d'origen Empordà organitzada per Dominic Abernethy propietari del Celler Petit de Sant Martí d'Empúries. Entre d'altres actes, es va celebrar una subhasta benèfica de vins d'alta qualitat de la DO Empordà, on els beneficis recollits (420 euros) s'han donat aquesta setmana desinteressadament a Salvem l'Empordà.

29/05/08
El PNAE sense Pla Especial engalta una altre agressió

Els impactes negatius sobre el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (PNAE) es succeeixen. La majoria d’aquestes activitats problemàtiques són degudes al fet que el PNAE, tot i tenir 25 anys d’història, encara no té aprovat el document de gestió més important: el Pla Especial. Salvem l'Empordà, en aquest cas, es vol centrar en el festival DoctorLoft. Llegir comunicat Veure notícia a EmpordàTV

27/05/08
Suport a la Societat Catalana d'Anellament

La IAEDEN ha donat suport, i convida a tothom que ho faci, a la Societat Catalana d'Anellament (SCA) que promou el remitent català per a les anelles de marcatge científic d'ocells. La SCA està buscant suports davant dels intents de prohibició que es promouen des dels àmbits partidaris d'un remitent espanyol i únic. Doneu-hi suport!

26/05/08
Presentació de més signatures... en total: 6349!

El dia 7 d’abril la Plaraforma Defensem el Tren de l'Empordà va presentar 5.822 signatures a l’Ajuntament. Avui hi han afegit les 527 que es van recollir fins que es va tancar el procés la diada de Sant Jordi. Ara cal que, l’equip de govern de l’ajuntament convoqui el ple municipal on s’ha de materialitzar un acord de consens entre tots els partits presents a l’ajuntament. Llegir comunicat

01/05/08
Campaments de natura a l'estiu!!

Com cada any el Grup d'Esplai Natura de la IAEDEN (GENI) ha tornat a programar els campaments d'estiu. El dia 5 de maig pels socis de la IAEDEN i el 12 de maig pels no socis, són les dates d'inici d'inscripcions. Aquest any hi ha una ruta a peu i quatre campaments programats:

07/04/08
Entrega de 5.800 signatures pel Tren!!

Avui la Plataforma Defensem el Tren de l’Empordà ha entrat al registre de l’ajuntament de Figueres 5.800 signatures. Gairebé un miler més de les necessàries per instar al Ple Municipal que iniciï els tràmits necessaris per tal de convocar una Consulta Popular per preguntar si els ciutadans/es de Figueres volen l’estació de tren al lloc actual amb les vies soterrades o volen que l’estació es traslladi a Vilafant. Tot i que ja s’han aconseguit les firmes necessàries la Plataforma demana a tothom que continuï la recollida fins el dia de Sant Jordi, perquè quan més signatures hi hagi, més difícil serà fer jocs de mans amb la voluntat ciutadana. Llegir comunicat. Descarregar full de signatures.

Veure notícia: TramuntanaTV, Canal Nord , TV3

31/03/08
Marxa pel decreixement a Figueres

La Marxa pel decreixement vindrà a Figueres els propers dies. Per aquest motiu des de la IAEDEN hem organitzat un seguit d'actes. Divendres 4 d'abril a les 8 del vespre a Can Met: xerrada “Crisi energètica i sistema financer”, seguidament passi del vídeo: "Money as debt". Dissabte 5 d'abril a les 10 del matí a la Rambla: 2ª Bicicletada Reinvidicativa pel centre de Figueres. Després dinar popular als jardins Enric Morera. A les 5 de la tarda a Can Met: tallers sobre el Decreixement a nivell mundial i Economia contrahegemònica. Cartell de la jornada.

24/03/08
Nou Bloc en defensa del territori!

La Pataforma Salvem el Terraprim, que s'oposa a la construcció d'un parc eòlic sobre la carena de la serra de Ventalló a Tor, ha obert un blog informatiu. Allà hi trobareu tota la informació actualitzada de la Plataforma:

http://salvemelterraprim.blogspot.com/

21/03/08
Activitats i butlletí de primavera

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 129 de la IAEDEN, que és el d'aquesta primavera. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats: 2a bicicletada reividicativa, excursions a l'Albera i el Cap de Creus, la Nit Amfíbia, taller d'Aloe vera, anellament al Mas Margall... que podeu consultar a l'agenda. Esperem que us agradi. Bona primavera a tothom!

18/03/08
MANIFESTACIÓ a Girona contra la MAT!

Els hereus de l'Empordà també us convoquen a la propera manifestació contra la MAT a Girona. Serà el proper diumenge 30 de març a 2/4 de 12 del migdia a la Plaça del Lleó.

Veure vídeo dels hereus. Veure cartell.

14/03/08
Catalunya Lliure de Transgènics

La plataforma Som lo que sembrem ha nascut el març de 2007 impulsada a partir d'una proposta d'Assemblea Pagesa. Aquesta plataforma té com objectiu el de promoure i impulsar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per aturar legislativament el cultius i aliments transgènics a Catalunya. Al mateix temps, es demana al govern de la Generalitat de Catalunya que declari Catalunya lliure de transgènics.

Al local de la IAEDEN tenim fulls de signatures per qui hi vulgui col.laborar. Veure notícia a Canal Nord, llegir Comunicat

10/03/08
Ja tenim 3.600 signatures... però en necessitem més!!!!!!!

Tot i al forta pluja del dia de les eleccions, gràcies a les 12 taules de recollida de signatures es varen poder agrupar unes 3.600 signatures. Ara ja només en falten 1.600 per poder instar a l'ajuntament de Figueres a fer una Consulta popular sobre l'estació de trens. Afanya't! descarrega el full de signatures i a recollir-ne! Quan tinguis el full ple només cal que ens el retornis al C/Sant Vicenç, 30, 1er pis de Figueres.

05/03/08
Salvem la Garriga d'Empordà!

Avui dimecres, membres de Salvem l'Empordà han estat presents a la comissió d'urbanisme de Girona per repartir pamflets informatius als membres de la comissió. La Garriga d'Empordà està a punt de malmetre's definitivament per la desídia i la hipocresia de les administracions públiques que diuen servir el bé comú. Llegir comunicat

25/02/08
3 anys de l'enderroc del Fluvià Marina

Ara fa 3 anys es va comprar i es va enderrocar l'esquelet de l'edifici del Fluvià Marina (Sant Pere Pescador). Des de Salvem l'Empordà aprofitem l’aniversari de l’enderroc per exigir que la voladura amb Goma 2 del Fluvià Maria no es quedi purament com un acte propagandístic del tripartit i s’acabi de fer la feina que toca: restaurar la desembocadura del Fluvià i integrar-la dins del Parc Natural dels Aiguamolls. Llegir comunicat Vídeo CanalNord

14/02/08
SIGNA per fer una consulta popular pel tren! VOTEM!!

La Plataforma Defensem el Tren de l'Empordà comença una recollida de signatures per instar al ple municipal de Figueres perquè iniciï els tràmits necessaris per a realitzar una consulta popular sobre la ubicació de l'estació de trens: 1) al lloc actual amb les vies soterrades o 2) traslladar-la a Vilafant. A partir del Decret 294/1996 que regula les consultes populars municipals, s'inicia la recollida de 5200 signatures, que són les necessàries (segons el Decret: el 10% dels habitants més 1.000 ) per instar al ple municipal a fer la consulta popular. Conferència aquest dimecres 20 de febrer!!

13/02/08
MANIFESTACIÓ contra la MAT a Perpinyà!!!

Manifestació contra la MAT a Perpinyà. El dissabte 1 de març a les 10 del matí a la Plaça Catalunya de Perpinyà (al costat de l'estació de trens).

Autocar des de Figueres, per 3 euros. Sortida el dissabte a 2/4 de 9 del matí de l'estació de busos de Figueres. Per reserves: 972670531 ; iaeden@sinix.net

07/02/08
Proposta alternativa de la Plataforma pel Tren

Avui dijous 7 de febrer en roda de premsa la plataforma Defensem el Tren de l'Empordà ha presentat la proposta alternativa estudiada per tal de mantenir al lloc actual l'estació de trens amb les vies soterrades enlloc de traslladar l'estació al municipi de Vilafant.

Veure la proposta

05/02/08
Treball de camp amb micromamífers+ Fotos!

El passat cap de setmana 2 i 3 de febrer més de quinze persones van participar en el petit curs sobre micromamífers organitzat per la IAEDEN i realitzat pel biòleg Lluís Comas. Els treballs de camp es van realitzar als estanyols del Mas Margall, i van constar en la instal·lació de trampes i una visita nocturna inclosa. L'activitat va ser tot un èxit! Veure Fotos:

04/02/08
Per la llibertat d'expressió!

El Govern Espanyol porta vuit mesos impedint que veiem aquest anunci d’Amnistia Internacional a la televisió. Han dit que no és d’utilitat pública i que és partidista. Amenacen de multar tots els mitjans de comunicació que l’ajudin a emetre. Per la llibertat d’expressió! aquí va el vídeo.

03/02/08
Projecte de central eòlica a Ventalló

S'ha presentat un projecte de parc eòlic sobre la carena de la serra de Ventalló a Tor, amb la instal·lació de 10 molins aerogeneradors d'uns 120 metres d'alçada total i 90 metres de diàmetre de pales, creant un important impacte estètic, visual i paisatgístic sobre un punt de gran valor natural i connectiu. Des de Salvem l'Empordà i Salvem el Terraprim s'està fent una recollida de signatures. Podeu llegir l'Infosalvem sobre aquest projecte, descarregar-vos el full de signatures i el d'al.legacions.

27/01/08
Èxit de la primera bicicletada reivindicativa!! + vídeo

El passat dissabte 26 de febrer més d'una vintena de persones van participar a Figueres a la primera bicicletada reivindicativa organitzada per la IAEDEN i Associació dels Usuaris de la Bicicleta de l'Alt-Empordà. L'objectiu era exigir que es facin carrils-bici a Figueres i es potenciï una mobilitat sostenible a la ciutat.

Veure el vídeo editat per Tramuntana.TV

21/01/08
Sortida a la neu per a conèixer rastres + Fotos!

Una quinzena de persones el cap de setmana passat van fer una sortida per a reconèixer els rastres d'animals sobre la neu. La sortida, guiada pel naturalista Ignasi Batet, es va fer a una petita vall de la Cerdanya i els participants van poder gaudir d'un fantàstic dia a la natura. Veure Fotos:

18/01/08
Posicionament davant les notícies de la MAT

Reunides a Arles (Vallespir) per valorar la 20ena cimera hispanofrancesa del passat 10 de gener, les quatre entitats signatàries del Manifest del Pertús de 26 de novembre de 2005 (SYDECO 66, AMMAT, Plataforma No a la MAT i Collectif NON à la THT): 1. Refermem sense reserves les posicions adoptades a l'esmentat Manifest del Pertús. 2. Rebutgem qualsevol nova interconnexió elèctrica entre França i Espanya mentre abans no s'hagi justificat...

17/01/08
Camí "Natural" a la Muga?

Fa poc més d’un any (el novembre de 2006) el Consell Comarcal de l’Alt Empordà va posar a exposició pública el projecte anomenat “Camí Natural de la Muga”. En aquell moment des de la IAEDEN ja es van fer unes al.legacions mostrant la disconformitat per algun aspecte del projecte. Malauradament no van fer cas en les nostres propostes, i ni tan sols ens van respondre les al•legacions. Llegir comunicat.

14/01/08
Fòrum Social Català, ja està aquí!‏

El Fòrum Social Català neix el juny de 2007 d’una autoconvocatòria dels mateixos moviments socials per respondre a la Jornada d’Acció Global del 26 de gener, nascuda en el marc del Fòrum Social Mundial del 2007. El dia 25 i 26 tindran lloc els actes centrals a la Universitat de Barcelona, amb diferents seminaris i tallers explicant les problemàtiques i lluites existents arreu dels Països Catalans.

10/01/08
Cimera a París per la MAT (amb detencions policials!)

Aquest dijous s'ha realitzat una cimera francoespanyola a París per, entre altres coses, decidir a l'entorn del projecte de la Línia de Molt Alta Tensió. Diferents membres de la Plataforma No a la MAT han estat retinguts per la policia francesa i portats a comissaria. Finalment han estat alliberats gràcies a la intervenció dels advocats. De totes maneres se’ls ha prohibit acostar-se a l’Elisi i fer cap mena d’acte públic amb l’amenaça de ser conduïts novament a comissaria. Un clar atac a la llibertat d'expressió. Comunicats de No a la MAT sobre: les detencions, la cimera.

 
Coneix Can Met
Comitè Avifaunístic Empordanès
Galeria d'imatges