QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
  Afegeix la pàgina als teus preferits

Afegeix aquesta web als teus Preferits

   

 
NOTÍCIES del 2009 (de juliol a desembre)
21/12/09
La cultura del NO - Hereus de l'Empordà - Desembre 09

Aquest Desembre, els Hereus de l’Empordà, han reflexionat a l'entorn de la Cultura del No. Escolteu què en pensen.... vídeo-comunicat

Subscriu-te al canal de l'agentaronja: http://www.youtube.com/lagentaronja

19/12/09
Posicionament respecte el projcte de l'A-2

En aquests moments, l'àrea urbana de Figueres té unes previsions de construcció de grans infraestructures sense precedents: tercer carril de l'AP-7, desdoblament de l'A-26 (Besalú-Figueres), noves carreteres cap a l'estació, línia del TAV, línia del tren convencional i el nou traçat de l'A-2 per l'oest de Vilafant. El volum de construcció és tan gran, que l'impacte territorial seria molt seriós. La nostra comarca no ha de seguir un model d'infraestructures propi de les àrees metropolitanes i de les grans conurbacions urbanes, entre molts motius, perquè aquest model és totalment incompatible amb el territori empordanès, a més de sobredimensionat i innecessari. Llegir comunicat Powerpoint explicatiu Carta als ajuntaments Vídeo de la notícia a TramuntanaTV: veure'l

03/12/09
Els figuerencs tenen dret a decidir... però només quan convé al govern municipal

No és només la corrupció. També el cinisme i l’oportunisme de molts polítics fastiguegen la ciutadania, fins al punt de posar en perill el sistema democràtic. Avui a Figueres, n'acabem de veure una altra mostra. Encapçalats per l’Alcalde Vila, els regidors de CiU i IC, han votat a favor del dret a decidir. Els mateixos que, sense cap mena d’explicació i contradient el que havien promès repetidament, van desestimar la possibilitat de convocar una Consulta Popular sobre l’emplaçament de l’estació, ara voten a favor d’una consulta sobre la independència de Catalunya, apel.lant a la democràcia i a la participació ciutadana. Llegir comunicat.

28/11/09
Preocupació a l'Empordà...

Aquest manifest sotasignat per cinc entitats del territori, s'ha redactat per la creixent preocupació que hi ha a l'Empordà per la planificació de múltiples grans infraestructures viàries que s'estan tramitant. En especial les actuals obres de la C-31, carretera sobredimensionada i exemple de malbaratament de recursos públics, la futura autovia de laBisbal, o el nou traçat de l'A-2 a ponent de Vilafant. Pensem que cal abandonar la gestió des de les infraestructures i cal passar a gestionar la mobilitat, cercant un model més adaptat al territorion la mobilitat sotenible basada, en bona part, en una potenciació clara del transport públic enfront el privat ha de ser un dels pilars fonamentals.

18/11/09
Posicionament respecte l'avantprojcte de Pla Territorial de comarques gironines

L’any 2006 s’aprovà definitivament el Pla Director Territorial de l’Empordà amb un intent de protegir, de manera més efectiva, el sòls agrícoles i de connexió i en el que s’establien unes estratègies de creixement pels diversos nuclis. Tot i que en el seu moment Salvem l'Empordà ja hi vam presentar al.legacions en considerar el PDTE poc operatiu per les nombroses excepcions que contempla la normativa, portem des de llavors vetllant per intentar fer complir el PDTE en tots els plans i projectes que es tramiten a la comarca, cosa que per cert, se’ns fa molt difícil amb l’allau de projectes que contínuament es situen en sòls de protecció especial i nombroses revisions de POUMS que superen abastament els límits permesos pel PDTE.

01/11/09
Diumenge 15 de novembre. Mercat de segona mà per Salvar l'Empordà!

Salvem l’Empordà està preparant una nova edició del Mercat de segona mà a Figueres. L'objectiu principal és guanyar diners per pagar els costos judicials dels diferents contenciosos de Salvem l'Emordà. Recollida d'objectes: tots els dissabtes de 10 a 13h i de 16 a 18h al local de la IAEDEN (Carrer Sant Vicenç, nº30 de Figueres). Per més informació podeu trucar (matins) al 972670531.


19/10/09
Èxit dela 9a Fira Infantil de l'Intercanvi

El passat diumenge 18 d'octubre als Jardin Puig Pujades de Figueres s'ha celebrat la IX Fira Infantil de l'Intercanvi amb un gran èxit de participació amb centenars de joves i adults intercanviant coses sense la utilització de diners.

Veure vídeo de la jornada a Tramuntana.TV

15/10/09
Butlletí i activitats de tardor de la IAEDEN

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 135 de la IAEDEN, que és el d'aquesta tardor. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats (sortida de bolets, anellament, fira infantil de l'intercanvi...) que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bona tardor a tothom!

30/09/09
Èxit absolut del concert per Salvar l'Empordà!!

Centenars de persones van omplir ahir a la nit el Teatre Jardí de Figueres. La qual cosa, conyes a part, té molt de mèrit ja que era una nit entre setmana i a més hi havia partit del Barça de la Champions. Va ser una nit magnífica. Els artistes es van implicar un 100% amb la causa de defensa del territori i van connectar amb un públic entregat. Els quatre grups (Quimi Portet, Cris Juanico, Pau Alabajos i Bues de Picolat) van venir expressament, i de manera desinteressada, dels diferents punts dels Països Catalans. El record d'en Pepe Rubianes va ser-hi present en diferents moments de la nit i els Hereus de l'Empordà van intervenir en diferents ocasions. Moltíssimes gràcies a tots els artistes i a tothom que va venir! Salvarem l'Empordà!!

Vídeo de TramuntanaTV: veure'l

Vídeo de TV3 (minut 8): veure'l

Fotos: 1, 2, 3, 4, 5

12/09/09
Concert per Salvar l'Empordà!!

Avui presentem un altre acte de suport del món artístic de Catalunya a la causa de Salvem l’Empordà. Aquesta vegada serà una nit musical amb: Quimi Portet, Cris Juanico, Blues de Picolat i Pau Alabajos. L’escriptora Núria Esponellà ha fet un text especial per a la ocasió que serà llegit durant el concert. Serà el proper dimarts 29 de setembre a 2/4 de 10 del vespre al Teatre Jardí de Figueres.

Llegiu més informació

21/09/09
Les Obres - Hereus de l'Empordà Setembre 09

Aquest Setembre, els Hereus de l’Empordà, han anat a visitar les obres del TGV a Vilafant. Escolteu què en pensen.... vídeo-comunicat

Subscriu-te al canal de l'agentaronja: http://www.youtube.com/lagentaronja

10/09/09
Parlen els artistes empordanesos... escoltem.

Mireu i escolteu aquest reportatge que ha fet la televisió de l'Escala entrevistant a la Núria Esponellà, l'Enric Pladevall, en Lluís Roura i en Ramon Pujolboira. Parlen sobre projectes com la C-31 i els molins de vent.

04/09/09
Aturem el projecte GAMESA! Pregunta al teu ajuntament!!

El projecte eòlic de GAMESA preveu instal.lar 2 aerogeneradors de 184 metres d’alçada i 4,5 MW de potència cada un, a 32 pobles de l’Alt Empordà. En total es preveu instal.lar 64 aerogeneradors a la plana empordanesa que evacuaran l’energia mitjançant línies elèctriques soterrades de 30kV cap a la substació de Santa Llogaia d’Àlguema (MAT), comportant l’ocupació de 700.000 metres quadrats de sòl agrícola. Els ajuntaments poden desestimar aquest projecte impedint que s’instal.li al seu terme municipal, dificultant així la viabilitat econòmica de tot el projecte.

01/09/09
Ajuda a Salvem l'Empordà!

Durant tots aquests anys de lluita hem aconseguit aturar molts projectes que haurien destruït part de la nostra comarca: FluviàMarina, Golf de Vilanera, Golf de Cistella, urbanitzacions a Sant Mori, Palau-Saverdera... (mireu el llistat complert). Aconseguir tot això ens ha costat en advocats per recursos i contenciosos administratius, honoraris de tècnics, material administratiu, material per difusió de campanyes i accions... més de 100.000 euros. Actualment estem treballant en més de 50 expedients (PDUSUF, el tren de l’Empordà, POUM de Castelló d’Empúries, Logis Empordà, planificació eòlica,...). En quests moments devem 36.000 euros només en advocats (a pagar en els propers anys). Tenim moltes ganes de seguir treballant i necessitem que ens ajudis!! Col.labora!

24/08/09
La nova presó - Hereus de l'Empordà Agost 09

Aquest Agost, els Hereus de l’Empordà, han anat a visitar la nova presó (equipats amb banyadors i tovalloles). Escolteu què en pensen.... vídeo-comunicat

05/08/09
XVIII Memorial Albert Ramon i Estarriol

El passat dissabte 1 d´agost va tenir lloc al Cortalet dels Aiguamolls de l´Empordà l´entrega dels premis de dibuix i pintura de natura “Memorial Albert Ramon i Estarriol” (XVIII edició). Els guanyadors van ser: premi categoria A (de 12 a 14 anys): Jordi Font Figueras, premi categoria B (de 15 a 18 anys): Tura Sanz Sanglàs de 16 anys i premi categoria C: Miguel Angel Fuentes Rosua. A més d’un premi econòmic se’ls hi va concedir un trofeu que és una peça de vidre gravat artesanal. Fotos: 1 2 3 4 5

31/07/09
En Nadal tira pel dret...

Des de la plataforma Salvem l'Empordà volem mostrar la nostra indignació davant les obres realitzades per a construir la línia elèctrica de mitja i baixa tensió de Rabós d'Empordà fins a Sant Quirze de Colera.

27/07/09
Rebuig a les obres de la C-31

Des de la plataforma Salvem l'Empordà rebutgem el projecte de la C-31 tal i com vam fer manifest l'any 2004 durant la tramitació d'aquest projecte. Des de la plataforma es va demanar públicament i en els documents d'al·legacions la retirada d'aquest projecte repetidament durant la seva tramitació. A més, durant la primavera de l'any 2005, un grup de voluntaris a l'entitat van està fent xerrades informatives a la majora de municipis afectats pel projecte explicant en què consistia aquesta obra i explicant l'opinió de Salvem l'Empordà. També s'animava a tots els veïns/es a enviar al·legacions al Departament de Política Territorial i Obres Públiques amb les opinions de la gent del territori.

17/07/09
Activitats i butlletí d'estiu

Aviat enviarem per correu convencional als nostres associats el butlletí número 134 de la IAEDEN, que és el d'aquest estiu. També us el podeu descarregar amb pdf, juntament amb els altres butlletins, a l'apartat del butlletí. Així mateix hem calendaritzat una sèrie d'activitats que podeu consultar a l'agenda d'aquesta web. Esperem que us agradi.

Bon estiu a tothom!

16/07/09
La MAT i els molins de vent-Hereus de l'Empordà juliol09

Els Hereus de l'Empordà es posicionen sobre els temes d'actualitat d'aquest mes de juliol: vídeo-comunicat

04/07/09
Manifestació per l'absolució de la Núria Pórtulas

Ara ha fet 2 anys que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la llei antiterrorista per un procés iniciat pels Mossos d’Esquadra i empresonada durant 4 mesos, d’on va sortir en llibertat sota fiança. El proper 13 de juliol la jutgen a Madrid. En el seu moment moltíssimes entitats, entre elles IAEDEN i Salvem l’Empordà, vam donar suport a la Núria i a la seva família ja que considerem tot aquest procés mancat de proves, desproporcionat i sense sentit. Entenem que tot plegat és una actuació política i policial per espantar i reprimir els moviments i persones que lluiten per una societat més lliure i més justa. Llegir manifest

 
Coneix Can Met
Comitè Avifaunístic Empordanès
Galeria d'imatges