Logo-Iaeden-Salvem-NEGRE

La justícia ens reMATa!

logo-no_a_la_mat

EN 3 DIES HEM ACONSEGUIT 19 MIL €!!
Molt emocionats de tanta solidaritat. La injustícia ens fa moure!

MOLTES GRÀCIES A TOTS I TOTES!

Aquí trobeu els resultats i la valoració de la campanya en detall.

Si vols seguir col·laborant amb IAEDEN-SALVEM L’EMPORDÀ, fes-te soci/a. La millor ajuda per seguir defensant el territori

LA TEVA AJUDA SEGUEIX SENT IMPRESCINDIBLE

Olimometer 2.52

Si has fet un donatiu pots desgravar-lo en la propera declaració de renda. Per això necessitem les teves dades i t’enviarem un certificat del donatiu.

Antecedents

Quan la societat civil es mobilitzava en contra de la MAT amb manifestacions multitudinàries a Girona, la Jonquera, Perpinyà, Barcelona, París i Brussel·les, la plataforma No a la MAT va decidir denunciar el projecte també via contenciós administratiu per les següents raons:  

  • Per la fragmentació del traçat i conseqüentment l’estudi d’impacte ambiental del projecte no correspon al real
  • Per la manca de propostes d’alternatives
  • Per la vulneració del dret de participació de la ciutadania segons el conveni d’Aarhus
  • Per la denegació de la pràctica pericial sobre els danys dels camps electromagnètics en el cas del procediment de la subestació de Santa Llogaia.

No a la MAT, que és una plataforma d’entitats i persones de tot el territori afectat, necessitava una entitat jurídica per presentar les denúncies, la IAEDEN-Salvem l’Empordà va posar el seu nom i NIF. Per això, ara hem de pagar les costes que el jutge ha decidit adjudicar-nos.

Perquè ara?

Entenem aquesta condemna com un castic polític i exemplar, doncs en cap altre recurs judicial perdut hem hagut de pagar les costes dels advocats oposats.

Tampoc ens han pagat mai a nosaltres en els casos que hem guanyat!

Per què ara, per què amb la MAT?

A més del mínim de 17.600€ de les condemnes, hem de cobrir les despeses dels recursos que presentem contra aquesta injustícia, i els materials de la campanya de recaptació.

Encara tenim l’esperança que, gràcies als recursos, les quantitats de les condemnes es puguin reduir. En el cas que recaptem més diners dels que ens acabin imposant, els destinaríem, en un procés transparent, a campanyes en defensa del territori de la IAEDEN-Salvem l’Empordà o d’altres associacions.

Tot just hem acabat la campanya SOM EMPORDÀ que tenia com a objectiu cobrir les despeses de funcionament de l’entitat. Ara, aquestes condemnes de les costes judicials arruïnen l’èxit de la campanya i posen en risc el futur de l’entitat.

No volem acceptar la possibilitat de que per culpa d’aquestes condemnes, la IAEDEN-Salvem l’Empordà pugui deixar de defensar el territori.

Procediments judicials i costes a pagar

Projecte a judici A qui hem de pagar Import costes
Ramal Riudarenes-Farners

Estat

REE

1.760€

2.620,60€

Subestació Santa Llogaia d’Àlguema-1a instància

Estat

REE

1.760€*

2.620,60€*

Subestació Santa Llogaia d’Àlguema-recurs de cassació

Estat

REE

2.000€

2.420€

Tram Bescanó-Santa Llogaia d’Àlguema

Estat

REE

2.000€

2.420€

Recursos judicials i campanya recaptació La justícia ens reMATa 1.400€
TOTAL

19.001,20€

*Imports encara no notificats. Consulta més detalls.

 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT!