QUÈ ÉS LA IAEDEN?
  GRUPS DE TREBALL
  AGENDA
  BUTLLETINS
  IAEDEN.TV
  FILMOTECA
  CONTACTE
 
     
     
 
NOTÍCIES del 2005
19/12/05
Cap Ras SALVAT!

Volem fer pública la nostra alegria pel fet que el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner–2 (PDUSC -2a part) fet públic el divendres passat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, hagi desclassificat el sector Canyelles del municipi de Llançà, que correspon a Cap Ras. Des de l'any 2001, en el qual es va fer la revisió

12/12/05
Èxit de la manifestació a Girona contra la línia de molt alta tensió !

La societat catalana s'ha tornat a manifestar contundenment avui contra el projecte energètic impulsat pels estats francès i espanyol. Després de les manifestacions de la Jonquera i Barcelona, la convocatòria d'avui era a Girona, més de vint mil manifestants del nord-est del Principat, el Rosselló i el Vallespir han tornat a dir no a la línia. La mobilització ha sigut un èxit històric i representa un punt d'inflexió en la Lluita contra la MAT. Amb la manifestació d'avui es vol generar un punt d'inflexió en la lluita contra la línia de 400 kV. És la primera convocatòria conjunta que fan tots els municipis afectats i les plataformes ciutadanes de les dues bandes de l'Albera: No discutim per on ha de passar ni si ens han de pintar les torres de verd, sinó que no volem aquest model energètic, que només respon als interessos de les multinacionals i a la voluntat d'impulsar grans centres de producció d'energia i grans infrastructures de distribució.

11/12/05
No anem pas bé!

El passat dijous 8 de desembre, membres de Salvem l'Empordà i la Plataforma No a la MAT, han passejat una pancarta de 150 m 2 (45m x 3m) pel centre de Girona, des de la Subdelegació del Govern Espanyol fins a la Delegació del Govern Català. A la pancarta hi anava escrit la frase tant típica empordanesa: “No anem pas bé”, en referència al model energètic que impera al nostre país i que obliga a la construcció de la Línia de Molt Alta Tensió. Un grup de persones han fet passejar la pancarta mentre unes altres donaven fulls als vianants per fer propaganda de la manifestació del proper diumenge 11 de desembre. El recorregut s'ha iniciat i acabat a les dues Delegacions del Govern (Espanyol i Català) per mostrar el rebuig a la política energètica portada a terme per ambdues administracions.

Salvem l'Empordà, com a integrant a la Plataforma no a la MAT, dóna suport i convoca a tota la ciutadania a manifestar-se el proper diumenge a 11 de desembre a Girona, a les 11 del matí a la Plaça del Lleó.

Salvem l'Empordà i Plataforma No a la MAT
16/11/2005
Acte de clausura de l'any anniversari

Com ja deus saber, aquest any 2005 la IAEDEN celebra el seu 25è aniversari. Per aquest motiu durant aquests mesos hem anat realitzant diferents activitats commemoratives. L'acte de clausura de l'any d'aniversari serà una conferència a càrrec de l'empordanès Josep Peñuelas, científic de renom internacional que treballa a la Universitat Autònoma de Barcelona, que ens farà una xerrada sobre la seva temàtica d'estudi: el canvi climàtic i altres canvis globals. Per això, t'invitem a assistir a la xerrada de Josep Peñuelas: "El canvi climàtic i altres canvis ambientals globals, perspectives de futur pel nostre planeta". L'acte tindrà lloc aquest proper divendres 25 de novembre a les 8 del vespre a la Biblioteca municipal de Figueres

2005
IAEDEN: 1980-2005, 25 anys estudiant i defensant la comarca

Aquest any la IAEDEN fem 25 anys, una data important per qualsevol entitat, però especialment per una entitat com la nostra: una associació d'àmbit comarcal amb fortes arrels naturalistes però també a primera línia pel que fa la lluita ecologista. Malauradament a Catalunya hi ha comptats exemples d'entitats de l'àmbit ambientalista tant sòlides al llarg del temps com la nostra, a més, som l'entitat més antiga de Catalunya darrera de DEPANA

29/08/2005
Passejada per les hortes de Vilabertran

Convocatòria per aconseguir que el Pla Director de l'Empordà catalogui i protegeixi les hortes de l'Empordà

18/07/2005
Premis del XIIIè concurs de dibuix i pintura de la natura “Memorial Albert Ramon i Estarriol”

Aquests premis juvenils de Dibuix de la Natura Memorial Albert Ramon i Estarriol són un esquer perquè els joves que se senten atrets a expressar-se per mitjà de l'art del dibuix i de la pintura es posin en moviment.
Uns premis organitzats conjuntametn per l'APNAE, la IAEDEN i el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

16/07/2005
Perquè incompleix l'Acord del Tinell!! Per un Pla de l'Energia sostenible!

El govern tripartit de la Generalitat  ha presentat un esborrany de Pla de l'Energia (PEC) que vulnera els acords del tinell i els acords de Kioto.

26/05/2005
Pla Director del Sistema Costaner: Valoració de la Federació d'entitats ecologistes de Catalunya

Davant l'aprovació definitiva del primer Pla Director del Sistema Costaner que regula el sòl no urbanitzable i el sòl urbanitzable no delimitat, Ecologistes de Catalunya vol fer unes consideracions al respecte.

12-02/2005
I Setmana de Cinema Ambiental de Figueres-Alt Empordà de la IAEDEN

La IAEDEN (Institució altempordanesa per a la Defensa i l'estudi de la Natura ) organitza, conjuntament amb el cineclub Diòptria, la I Setmana de Cinema Ambiental.
L'objectiu d'aquesta nova activitat de la IAEDEN es acostar al públic de la forma mès amena possible, el món naturalista i ecologista, a travès dels recursos visuals, narratius i experimentals que ofereix el cinema.

22/12/2004
Consecució de tres Parcs Naturals a la nostra comarca

De l'activitat històrica de la IAEDEN (des de 1980, l'any que ve farem 25 anys) s'ha derivat la consecució de tres Parcs Naturals a la nostra comarca.

30-11/2004
El Defensor del Pueblo dóna la raó a la COP al TAV-comarques Gironines

Des de fa alguns anys, les associacions Iaeden i Esbornac (COPalTAV-comarques Gironines), estem fent una sèrie d'actuacions encaminades a aclarir l'incorrecte tramitació que està seguint en el projecte del Tren d'Alta Velocitat.

30-03/2004
Arbres centenaris de l'avinguda Perpinyà: la història es repeteix

La història dels arbres de l'avinguda Perpinyà es repeteix. Ja a l'any 1995 un grup de veïns de la zona amb el suport de la IAEDEN van fer el possible per tal que es garantís la conservació d'aquests plàtans centenaris.

 
 
     
  Coneix Can Met
  Galeria d'imatges